Sztárok

Kökény Attila pénzbüntetéssel megússza a börtönt

Az énekes örül, amiért a bíróság nem ítélte elzárásra, és szó nélkül fizet.

Mint korábban beszámoltunk róla, Kökény Attilát elsőfokon elítélték egy több év óta húzódó vesztegetési ügyben. A vád szerint az énekes reptéri vámosokat fizetett le, hogy az országba való belépéskor elkerülje a vámvizsgálatot, és ne kelljen fizetnie a külföldről behozott ruhák és egyéb áruk után.

Kökény Attila elfogadta az elsőfokú ítéletet, melyben egymillió forint pénzbüntetésre és a bűnügyi költségek megfizetésére kötelezték. Az egykori Megasztáros ki van békülve az ítélettel, még ha állítása szerint nem is lesz egyszerű kifizetnie az összeget.

„Bár továbbra sem tartom magam bűnösnek, jobb ez, mintha felfüggesztett börtönbüntetést kaptam volna. Az ügyvédem is azt javasolta, hogy fogadjuk el a büntetést, és ha nem is esik jól ekkora összeget kifizetni, tegyem meg. Sokan azt hiszik, dúsgazdag pali vagyok, aki egy ekkora összeget zsebből kifizet, hát elmondom, hogy nem, ez nem így van. Ezért is örültem, már ha lehet így mondani, hogy részletekben fizethetem ki a büntetést” – mondta Kökény a Blikknek. A férfi két évet kapott, hogy kifizesse a milliós büntetést. Ha elmarad a részletekkel, börtönbe kell vonulnia.

„Természetesen mindig befizetem majd, amit kell, így nem tűnik olyan húzósnak havi ötvenezer forint, szerencsére sok fellépésem, felkérésem van” – tette hozzá az egykori megasztáros.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top