Sztárok

Eke Angéla és Bán Bálint megmutatják, mit éreznek

Elfog/adsz címen diákoknak szánt vizuális nevelési programmal járja az ország iskoláit Eke Angéla és Bán Bálint, akik között nagy az összhang, és jó hangulatban készültek az előadásokra.

A Junior Príma díjas színésznő kollégájával, Bán Bálinttal közösen egy-egy osztályközösséghez látogat el, hogy, saját rendezésű darabja segítségével megismertesse a fiatalságot a kirekesztés témakörével, az elfogadás fontosságával.

Eke Angéla és Bán Bálint a színpadon (fotó: Nagy Dániel)

Rendhagyó formanyelvvel közelítenek a fiatalság felé, egy napjainkban komoly és széles rétegeket érintő jelenségre, a kirekesztés témakörére fókuszálva. Eke Angéla és a partnere tantermi színházi előadása arra törekszik, hogy a kirekesztettek és a kirekesztők is nyitottsággal forduljanak a társaikhoz.

Eke Angéla és Bán Bálint örülnek annak, ahogyan a darabot fogadják (fotó: Nagy Dániel)

„Vizuális és mozgásszínházi elemek bevonásával, nonverbális formanyelvvel hoztuk létre a produkciót. Az előadás központi látványeleme egy állandóan változó formájú, felfújt nejlon elem, amit közösen terveztünk a fiatal divattervezővel, Pintér Judittal. Emellett a Puskás Dani által írt kortárs zenei aláfestés is segíti a történetmesélést, valamint Szendrey Gitta drámapedagógus bevonása is kiemelt fontosságú volt” – kezdte Angéla, aki az utóbbi időben sok időt szentelt ennek a projektnek. 

Eke Angéla és Bán Bálint az előadásra készült (fotó: Puskás Peti)

„Túl vagyunk néhány előadáson, és bátran mondhatom, hogy nagy büszkeséggel és csodás élményekkel töltenek el ezek a pillanatok. Az előadás után mélyebben is foglalkozunk a témával, közösen átbeszéljük a látottakat, valamint a sokak számára ismeretlen formanyelvet is segítünk értelmezni a srácoknak, mivel ez nagyban hozzájárul a kreativitásuk fejlesztéséhez is. Már gyermekként is érzékeny voltam erre a témakörre, és mindig óvtam a gyengébbeket. Fontosnak tartom, hogy az elfogadás és a nyitottság már fiatalkorban az életük részévé váljon. Olykor ugyan nehéz megtalálni a kamaszokkal a közös hangot, de kellő szeretettel és energiával tudunk velük kapcsolódni” – tette hozzá a színésznő, aki reméli, hogy további támogatással a jövőben még több intézménybe eljuthatnak.

Eke Angéla és Bán Bálint az Elfog/adsz fotózásán (fotó: Nagy Dániel)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top