Sztárok

Kylie Minogue: Szex, drogok… nem voltam ellene semminek

Az ötvenéves énekesnő egy dokumentumfilm miatt felelevenítette kapcsolatát Michael Hutchence-szal. Az INXS frontemberével 1989 és 1991 között voltak együtt, a két év során Kylie élete és nőisége 180 fokos fordulatot vett, úgy véli, „ártatlan kislányból nővé érett”, és máig ezt az oldalát ismeri a világ. De hogyan viszonyult Hutchence után a férfiakhoz? És miket élt meg a férfi mellett? Utánanéztünk.

Kinyitotta a világot. És a világ nagyobbik része volt tele jó élményekkel. Az eldugott sarkai viszont csak pusztulásról és pusztításról szóltak

– nyilatkozta Kylie Minogue arról a két évről, amit Michael Hutchence-szal töltött. Az ötvenéves énekesnő alig volt húsz, amikor a nettó világhírű INXS-frontember egy koncert után először a színpad mögé, majd később a szállodájába hívta. Két évig maradtak együtt, Kylie szerint a kapcsolat egyfajta érzelmi hullámvasút volt, ami egy fiatal felnőttnek még tengernyi élményt adhat, főleg egy átlagos, rajongással teli kamaszszerelemhez képest, ami előtte Jason Donovanhez fűzte. 

Hutchence harmincadik születésnapja / Fotó: Peter Carrette Archive/Getty Images

Michael Hutchence 37 évesen, 1997-ben lett öngyilkos, az életéről szóló dokumentumfilmet április 25-én mutatták be a New York-i Tribeca Filmfesztiválon, címe: Mistify: Michael Hutchence. A filmben Kylie neve többször szóba kerül, megjegyzik, hogy Hutchence-t először ő „vitte” a bulvárlapok címoldalára. Ebben persze semmi meglepő nincs, az INXS frontembere 9 évvel volt idősebb Kylie-nál, el lehet képzelni a szalagcímeket, hogy „a rosszéletű rocksztár elcsábította Ausztrália leghíresebb tinijét”. Kylie akkoriban még amolyan „kedves lány a szomszédból” benyomást keltett. Elég megnézni első videóklipjét, tényleg ő a kedves szomszéd lány: 

A Hutchence-szal töltött időről úgy emlékezik, hogy mellette vált nővé, itt jönne be ismét az idézet, hogy a férfi kinyitotta számára a világot. A Mirror például elővesz egy interjút, melyben az énekesnő azt mondta, hogy „Michaelnak köszönhetem, hogy ártatlan kis listavezető énekesnőből szexőrült előadó lettem, és készen álltam, hogy ezt az oldalamat meg is mutassam a világnak.” Ideig-óráig a zenében nem változott az előadásmód, Kylie élete viszont szintet ugrott (vagy zuhant, ez egyéni elbírálás kérdése), mivel Hutchence mellett egy sima hétköznap olyan dolgokat élt meg, amiről egy átlagember csak olvas, vagy még azt sem, sőt: ha olvas, akkor is csak hüledezik – vagy éppen féltékenyen képzelődik, ez ugye megint nézőpont kérdése. A dokumentumfilmben Kylie feleleveníti többek közt azt a történetet, amikor Hutchence és ő Ausztrália akkori miniszterelnökével utaztak egy repülőgépen, és uszkve fél méterre Bob Hawke-tól (Hawke 1983 és 1991 között vezette az országot) egy takaró alatt bújtak össze, vagy ha jobban tetszik: szexeltek. 

Fotó: Peter Carrette Archive/Getty Images)

Arról is mesél, hogy Hutchence lehengerlő ember volt, és nagyon is érdekelte a világ. „Szex, szerelem, ételek, zene, utazás, könyvek, ital, drogok… kíváncsi volt, mindent ki akart próbálni. És én sem voltam ellene semminek.” Minogue hozzáteszi, hogy ki is próbált mindig mindent a férfival, és hogy Hutchence kaotikus élete ide vagy oda, ő biztonságban érezte magát mellette. 

Két év után viszont a kapcsolat kifulladt, mivel Hutchence már nem csak próbálkozott a drogokkal, a szerhasználat napi rutinná vált. Az énekes – Kylie szerint – megtört ember lett, és nehéz volt tolerálni a hangulatingadozásait. A kapcsolatnak Minogue vetett véget, Tokióból egyenesen New Yorkba repült, személyesen akart szakítani. „Négykézláb a földön sírt. Nem tudtam mit tenni, nem is értettem, hogy mi játszódik le benne. Csak hogy megtört.” És Kylie is megtört, annak ellenére, hogy ő szakított, elmondása szerint Hutchence olyan hatással volt rá, hogy jó ideig szinte képtelen volt férfira nézni. Hutchence 1997-ben öngyilkosságot követett el, erről Kylie egy ausztrál tévéshow-ban alig egy héttel ezelőtt még mindig bőgve mesélt.

Fotó: Jeff Kravitz / FilmMagic

Az énekesnő a magánéletét uszkve két és fél évtizedig a világ szeme láttára élte, nehézségektől a boldog pillanatokig mindent megosztott az rajongóival. A Hutchence-szal való viszonya után hírbe hozták többekkel is, 1995-ben például Nick Cave-vel, amikor a drogfüggőségéből felépülő énekes duettre kérte a Nick Cave and the Bad Seeds kilencedik lemezére, a Where the Wild Roses Grow című dalhoz. „Akkor keresett meg, amikor a karrierem éppen mélyen volt, és egy duett közel sem jelentett sikert – emlékszik vissza Kylie. – De neki köszönhetem, hogy ismét felkerültem a térképre.” Cave-vel való viszonyáról pletykáltak, de mindketten tagadták, hogy több lett volna köztük munkakapcsolatnál. Kylie-t tekintve egyvalami biztos: a Where the Wild Roses Grow klipje után már távolról sem tűnt tinilánynak, sokkal inkább a végzet asszonyának. 

Minogue karrierje tényleg beindult a duett után, sőt a magánélete is rendeződni látszott, az évezred végén a nála kilenc évvel fiatalabb ausztrál színésszel, Michael Di Nuzzóval járt. Kapcsolatuk harmonikus volt, de annyira már nem mélyült el, hogy összeköltöztek volna. A későbbi szerelmi életét tekintve viszont érdekes kijelentést tett akkor: hogy nehéz egy ennyivel fiatalabb férfival megérteniük egymást. Di Nuzzót a Kylie-val egykorú Rubert Penry-Jones színész követte pár hónapra, majd 2003-ig néma csend, mikor a Jamiroquai frontembere mellett tűnt fel, de ez még futó románcnak sem igazán könyvelhető. Nem úgy Olivier Martinez, akivel abban az évben ismerkedett meg, kapcsolatuk pedig négy évig tartott. Egyfelől nézve: Martinez hasonló karakter, mint Hutchence, de élvezeti szereket tekintve finomabb kiadásban. Drogokkal nem él, francia ember létére viszont imád enni és inni (értelemszerűen: bort), az indulatait pedig aligha tudja kordában tartani. Arról nem tudni, hogy Kylie-val erőszakoskodott volna, de későbbi partnerével, Halle Berryvel feltehetőleg igen, annak volt fiúját, Gabriel Aubryt pedig agyba-főbe verte, bírósági ügy lett az esetből. „Soha nem bántotta Kylie-t, sőt végig mellette volt, amíg a mellrákkal küzdött” – írták bennfentesekre hivatkozva a bulvárlapok, és ebből egyvalami biztosan igaz: hogy Martinez 2007-ig járt Minogue-gal, azaz két évvel azután szakítottak, hogy Kylie-nál mellrákot diagnosztizáltak, és hogy a szakítás azután történt, hogy kijelentették: az énekesnő tünetmentes, felépült. Kylie ezután lemondott az alkoholról (nagyon, nagyon ritkán és nagyon, nagyon keveset iszik), étkezésére odafigyel. 

Kylie Minogue és Olivier Martinez (Fotó: Profimedia, TEMP Sipa Press)

Martinez után rövid románcok sora következett, David Tennant színész és Calvin Harris zenei producer neve is előkerül, aztán jön a Kylie-nál 9 évvel fiatalabb spanyol modell, Andres Velencoso és hat évnyi szerelem, 2013-as szakítással. Mondták az akkor már negyvenes éveit taposó énekesnőről, hogy a gyerekről lemondott, és élvezi, hogy egy nála jóval fiatalabb és főleg nagyon szép fiú lohol utána. A szakításról keveset tudni, a klasszik klisék elhangzottak (Velencoso gyereket akart, Kylie nem), de azokat senki nem cáfolta és nem is erősítette meg.

Kylie és Andres Velencoso a 2010-es amfAR New York Inspiration gálán (Fotó: Getty Images)

Innen nézve a legkevésbé tűnik logikusnak egy hangos angol színész mellett kikötni, de Kylie duplázott a korkülönbségen, és másfél évet szentelt az 1987-ben született Joshua Sasse-nak, mígnem 2017 februárjában szakítottak – a férfi ugyanis megcsalta, így az eljegyzést felbontották. Azóta Paul Solomons grafikussal jár, de megszakítva a „hagyományt”, hogy pár szót elejt a hétköznapjairól, a szerelmi életéről, Solomonsról csak egyszer-egyszer és keveset nyilatkozott, például 2018 szeptemberében a The Sun magazinnak. „Nem tudom őt az előző kapcsolataimhoz hasonlítani – mondta. – Csak azt tudom, hogy most éppen elégedett vagyok az életemmel.” Kylie azóta nem nyilatkozott a magánéletéről, szakításról nem szóltak a hírek. Az énekesnő júniusban turnéra indul, és végigkoncertezi a nyarat. Inkább dívaként, mint szomszéd lányként. 

Kylie Minogue és Paul Solomons a GQ Awardson Londonban (Fotó: Profimedia, Backgrid UK)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top