Sztárok

Nehéz döntést hozott az Exatlon-bajnok

Könnyeivel küszködve jelentette be a szomorú hírt Gyarmati Panka.

Bejelentette visszavonulását Gyarmati Panka világkupagyőztes, junior világbajnok szabadstílusú hódeszkázó. A 25 éves sportoló könnyeivel küszködve elmondta: bár a 2018-as olimpiai kvalifikációs időszak elején elszenvedett sípcsonttörése után még sikerült elérnie a világkupán egy hetedik helyezést, már nem volt elég verseny hátra ahhoz, hogy megvalósíthassa nagy álmát, a részvételt a phjongcshangi ötkarikás játékokon.

Forrás: exatlon.hu

Visszajutottam ugyanarra a szintre, ahol a sípcsonttörésem előtt voltam, de a test nem felejt, erős fájdalmaim voltak és vannak azóta is. Úgy érzem, eljött az a pont, hogy ezt a hosszú szakaszt lezárjam, és egy új fejezetet kezdjek az életemben” – fogalmazott a TV2 Exatlon Hungary műsorában is versenyző Gyarmati Panka, aki hozzátette: azt is érezte, hogy egyre nehezebb felvennie a versenyt a fiatalabbakkal.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Eredetileg úgy gondoltam, hogy kijutok Pjonghcshangba, és utána hagyom abba a versenyzést. Ez adott volna méltó keretet a pályafutásomnak.” A havas sportok első magyar világkupagyőztese hozzátette: az olimpiai részvétel kivételével tulajdonképpen mindent sikerült elérnie a sportágban, amit annak idején álmában sem gondolt volna.

A jövőjét illetően elárulta: főállásban már jelenleg is egy reklámügynökségnél dolgozik, de a sporttól sem szakad el: snowboardtáborokat szervez fiataloknak, emellett a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 rendezvénysorozat sportolói nagykövete.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top