Sztárok

Egészségi problémáiról beszélt Nyári Dia

Inzulinrezisztencia nehezíti a napjait a színésznőnek.

Problémalabirintusba keveredett Nyári Dia, aki éppen csak beleállt a sportolásba, de közben inzulinrezisztenciával küzd, és most fel kell hagynia pár hétre a mozgással. Az Instagramon fűzte szövegbe gondolatait, sorait annyit változtatással közöljük, hogy kivettük a hangulatjeleket. Ha bent hagytuk volna, furcsán jelenne meg. 

„Végre rávettem magam… és most kénytelen leszek leállni… egy jó kis cukorterheléses vérvétel után kiderült, engem is utolért a már-már népbetegséggé vált inzulinrezisztencia@drtothtamas-sal még egy RTL-es műsor kapcsán ismerkedtem meg, és már akkor pedzegette, hogy szerinte valami nem oké. Sajnos igaza lett, így most kíméletlen diétára fogott, ami teljesen eltérő attól, ahogy eddig étkeztem. Igyekeztem száműzni a szénhidrátot a mindennapjaimból, de kiderült, nekem nem erre van szükségem. Kötelező szénhidrátot fogyasztanom, de nem mindegy milyen formában és mennyit. Tudom nagyon sokan vagytok ugyanebben a cipőben, így minden tapasztalatra, bevált receptre kíváncsi vagyok. Szerencsére nálam még nem súlyos a helyzet, így nincs okom nagyon elkeseredni, de a sport miatt nagyon fáj a szívem 3 hétig sajnos el kell búcsúznom minden mozgástól, amit eddig űztem, utána viszont kötelező. szia futás, szia @powerplatehungary szia tenisz… hamarosan jövök”

Ez a kép volt a szöveghez: 

A Házipatika inzulinrezisztencia kisokosából idemásoljuk az inzulinrezisztencia definícióját: 

Szervezetünk működése szempontjából nagyon fontos, milyen a vércukorszintünk. Ennek szabályozásában komoly szerepet tölt be az inzulin, amely hormonként segíti, hogy a sejtekbe bekerüljön az azokat tápláló cukor. Inzulinrezisztencia esetében a sejtek „éheznek”, ugyanis a sejt felszínén képződő inzulin-receptorokhoz az inzulin csak gyengén tud kapcsolódni. Ennek oka általában az, hogy maga a receptor jön létre „hibásan”, ami miatt a sejtek rezisztensek lesznek az inzulin hatására, és ami miatt lényegesen több inzulinnak kell jelen lennie a vérben ahhoz, hogy sejtbe a cukor bekerülhessen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top