Sztárok

Nádai Anikónak jól áll a Házasodna a gazda – megnéztük a nyitóepizódot

Egészen szuper és tényleg izgalmas gazdákat válogattak össze a műsor második évadához, amely egy maratoni bemutatkozó adással indít az este, hogy aztán ősztől folytatódjon. Lilu helyett a műsort ezúttal Nádai Anikó vezeti, és végre gazdasszonyokat is kapunk a férfi gazdák mellett.

Van valami egészen bizarr a párkereső tévéműsorokban. Örömmel nézzük őket, mert szeretünk hinni az igaz szerelemben, miközben tudjuk, hogy egy tévékamerák és ország-világ előtt születő kapcsolat szinte sosem jelenti az igazit. Bármilyen szomorú kimondani, az esetek nagy részében nem az ilyen műsorokban születnek meg a nagy szerelmek, és már az is szerencsésnek mondható, ha egyáltalán valamiféle kapcsolatszerűség alakul ki a jelentkezők között.

A Házasodna a gazda még a párkereső show-k között is hendikeppel indít: a páros itt nem egyenrangú, a gazda kapásból domináns fél, aki elvárja, hogy a leendő szerelme alkalmazkodjon a speciális életviteléhez, az életkörülményeihez, és lehetőleg mielőbb költözzön be hozzá, ugyanis ha nem hozza meg ezt az áldozatot, a kapcsolat szinte biztosan nem működhet. A gazda ugyanis nem hagyhatja csak úgy ott az állatait, a szántóföldjeit és a gépeit, a másiknak kell alkalmazkodni hozzá, és ez óriási lemondással és kompromisszummal jár rögtön a kapcsolat elején. Miközben a gazda szinte mindenben maradhat a régi, a másik félnek egy teljesen új életet kell kezdenie, számos lemondás árán. Hogy egy ilyen szerelem a tévékamerák előtt szülessen meg, szinte kizárt. A Házasodna a gazda alkotói mégis elérik, hogy hinni akarjunk benne, és szurkoljunk azért, hogy megszülessen.

A Házasodna a gazda a legspeciálisabb párkereső műsorok egyike

Új gazdák a régi műsorban

A Házasodna a gazda ugyan visszatér, mégsem lesz teljesen a régi. Mivel Lilu épp babázik, és emellett sehogy sem fért volna neki bele, hogy egész nyáron keresztül-kasul járja az országot, a beugró Nádai Anikó lett, aki a ValóVilágban már kiváló helyettesnek bizonyult. Herman Péter, az RTL Klub kreatív producere szerint 

Nádai Anikó új színt hoz a műsorba, és ez persze tűnhet sima PR bullshitnek is, de a bemutatkozó adást látva meg tudom erősíteni, hogy tényleg így van.

Nádai az elmúlt években combos műsorvezetői rutinra tett szert, és amíg pár éve a Farmban még éreztem benne a mesterkéltséget és némi befeszülést, mostanra ennek már nyoma sincs.

Empátiával, nyitottan és sok esetben jó humorral fordul a gazdákhoz, láthatóan tényleg érdeklik őt ezek az emberek – a sajtónak tartott vetítés után is megerősítette ezt –, és ugyan eddig mindegyikükkel csak egy-egy napot tudott eltölteni, már most nagyon tud szurkolni értük. Mondjuk az érdekes, hogy állítása szerint tanyán nőtt fel, viszont a farmokon mégis sokszor úgy mozog és viselkedik, mint aki most lát ilyet először, de az őszinte – vagy legalábbis annak tűnő – rácsodálkozásai csak még szórakoztatóbbá teszik a műsort.

Nádai Anikó tökéletes választás volt a Házasodna a gazda című műsorba

A bemutatkozó adás legjobb pillanatai közé tartoztak azok, amikor egy-egy gazda meg tudta őt lepni valamivel: amikor Magdi gazda megterített asztallal és számtalan házilag főzött-sütött finomsággal várta, vagy amikor Misi gazda túraautózott egyet vele a sáros erdei utakon, kétségtelenül mind szórakoztató pillanatok voltak. (Ezeket a ma esti adásban láthatják a nézők.)

Érzelmes, nem érzelgős a Házasodna a gazda

A stáb láthatóan mindent megtesz azért, hogy a Házasodna a gazdát nézve a magyar vidék szépségét hirdető turisztikai reklámfilmben érezzük magunkat: ha csak alkalmuk nyílik egy giccses naplementét megörökíteni a mező felett, ők rögtön élnek is vele, de oké, ez egy kertévés párkereső, és a műfajban kötelezők a giccses momentumok, szóval ezzel még együtt tudtam élni, ahogy azzal is, hogy minden érzelmesebb kitárulkozást vastagon aláhúztak kísérőzenével. Mindez könnyen lehetne túl sok, de mivel a casting kifejezetten erősre sikeredett, az érzelmes pillanatok szerencsére nagyon ritkán csúsznak át érzelgősbe, pedig alkalom adódna rá bőven. Lehet, hogy naiv vagyok, de én tényleg el tudtam hinni egy-két szereplőnek, hogy talán a műsor jelenti számára az utolsó alkalmat, hogy párra leljen.

Nádai Anikó élvezte a Házasodna a gazda forgatását

A nyolc kiválasztott – közülük az ősszel adásba kerülő műsorfolyamba négyen fognak bekerülni – közül a legfiatalabb 27, a legidősebb 54 éves, de zömükben a harmincas korosztályból kerültek ki, és így elsőre nem sokukon éreztem azt, hogy csak azért jelentkeztek, hogy benne legyenek a tévében.

Ezek az emberek – legalábbis a többségük – tényleg párt szeretnének találni, és ez már megadja azt az érzelmi alapot a Házasodna a gazdának, amiért majd érdemes lehet ősszel nézni.

Az első adás viszont minden pozitívumával együtt elég masszív lett. Én még reklámszünetek nélkül láttam, de így is nagyjából száz perc körül járt, és ennyi idő alatt nyolc elég részletes bemutatkozást kaptunk. Nem állítom, hogy nem volt szórakoztató, de nekem ez így egyben túl sok volt, reklámszünetekkel tarkítva biztosan nem bírtam volna végig a tévé előtt maradni. Talán szerencsésebb lett volna két rövidebb részre választani, és két egymást követő napon leadni. Nem tudom, hogy ősszel is hasonlóan tömény adásokban akarnak-e utazni, de reménykedem abban, hogy nem.

A házasodni vágyó gazdák

Nyolc gazdát ismerhetünk meg, és mindenképp újdonságot jelent, hogy a felhozatalban két gazdaasszonyt is találunk. A végső adásba valószínűleg csak egyikük jut majd be, de ez még így is örömhír, mivel a műsor így sokat tesz azon sztereotípia lerombolásáért, hogy gazdálkodni csupán egy tetterős férfi képes, mert ez nem nőknek való meló. Niki gazda és Magdi gazda egyébként szimpatikusak, a műsor egyik legmeglepőbb pillanata pont az utóbbihoz kötődik. Amikor útra kelnek, hogy megmutassa a fürdőszobáját Anikónak, gyorsan kiderül, hogy az valójában egy… patak.

A férfiak mezőnye is kellően változatosra sikeredett. Van köztük a hosszú egyedülléttől kissé befordult, jólelkű srác (Balázs gazda), vagány cowboy, aki nemrég még lovas kaszkadőrként kereste a kenyerét (Botond gazda), fiatal útkereső, aki érezhetően maga sem tudja pontosan, mit akar a műsortól (Máté gazda), humoros, nagy szívű mackó (Marci gazda), kissé flegma pasi, aki mostanság néz szembe a felnőtté válás súlyával (Zsolt gazda) és örök jókedvű, ultrapozitív, meglepetésekkel teli fickó (Misi gazda) is. Utóbbiról már szinte előre borítékolni lehet, hogy ott lesz az adásba kerülő négy gazda között.

A válogatás már csak azért is jó, mert a nyolc szereplőből maximum kettőről tudnám nehezebben elképzelni, hogy nem igazán működik majd ebben a műsorban. Persze a gazdákkal a castingcsapat csak a munka felét végezte el: a műsor után jönnek majd a velük szimpatizáló férfi és női jelentkezők, és ahhoz, hogy a műsor ősszel jó legyen, közülük is a legjobbakat kell kiválasztani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top