Sztárok

Illetéktelennek adta meg a jelszavát Dér Heni

És fel is törték az Instagram-profilját. Már majdnem fizetett, de megúszta, hogy pénzbe kerüljön a balgasága.

Dér Heni az Instagram hazai világának egyik legismertebb alakja, több mint negyedmillió követője van. Oldala folyamatosan frissül, élete nyitott könyv a rajongói és a sajtó előtt is.

Fotó: Dér Heni Instagram

Nem csoda, hogy kiakadt, amikor egy hekker tőrbe csalta, ő kiadta neki a jelszavát, meg is zsarolták, és majdnem elvesztette több év közel 2500 bejegyzését. A Borsnak mesélt a történetről. „Sokat adtam volna azért, hogy visszakapjam az oldalamat; akár több százezer forintot is hajlandó lettem volna fizetni az illetőnek, de szerencsére nem volt erre szükség, mert alig egy nap leforgása alatt sikerült visszaszerezni a profilomat – meséli a sztoriját Dér Heni. – Még aludni sem bírtam. Nem tudtam, mitévő legyek, hisz sok-sok évnyi munka, emlék és több százezer követő ve­szett volna oda egy ártalmatlannak, hivatalosnak tűnő e-mail miatt, amelyre válaszolva megadtam a jelszavamat. Több sem kellett, pár perc elteltével már nem tudtam belépni, mert az illető azon nyomban megváltoztatta a jelszavamat, sőt még a nevemet is. Úgyhogy mindenkinek azt javaslom: ne dőljön be a piti netbűnözőknek, háromszor is nézze meg, hogy kitől kap levelet, és amennyire csak lehet, védje a közösségi oldalait, fiókjait, mert sosem lehet tudni, kire és mikor csapnak le a hekkerek.”

Dér Heni az alábbi videóban azt mondja, úgy úszta meg a történetet, hogy egy ismerőse meghekkelte a hekkert

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top