Sztárok

Pierre Richard Budapestre jön

Szeptember 4. és 11. között harmadszor rendezi meg a Magyar Nemzeti Filmalap a Budapesti Klasszikus Film Maratont, erre érkezik a Magas szőke férfi felemás cipőben sztárja.

Az Index szerint a restaurált klasszikus filmek fesztiválján nyolc nap alatt mintegy 100 filmet láthat a közönség több budapesti moziban, és idén is lesznek Egerben és Győrben  is vetítések. A fesztiválra Budapestre érkezik Pierre Richard (Balfácán, Félénk vagyok, de hódítani akarok, Magas szőke férfi felemás cipőben).

Pierre Richard / Fotó: MTI/EPA/Tatjana Zenkovics

Budapesten a Szent István-bazilika előtt ismét lesznek ingyenes szabadtéri vetítések is. Először láthatja a közönség a teljeskörűen restaurált Meseautót, melyhez egy kiállítás is kapcsolódik majd. A rendszerváltás 30. évfordulóját külön filmes blokkal ünneplik. A 80-as évek olyan magyar zenés kultuszfilmjeinek frissen felújított változatait is megtekinthetik a nézők, mint az Eszkimó asszony fázik, a Kopaszkutya és az István, a király.

A fesztivál programja vetítéssorozattal emlékezik meg az év elején meghalt világhírű magyar producerről, Andy Vajnáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top