Sztárok

Nosztalgiáztunk: kár, hogy Kudlik Júliát többet már nem látjuk a tévében

Amikor azt mondják, ő a felejthetetlen tévések közé tartozik, Kudlik Juli csak mosolyogva válaszol: nem érti miért. Pedig sokak szerint a szakmában eltöltött 40 év éppen elég magyarázat arra, hogy a ma 74 éves tévés nevét most is ismerjük.

Legendaként emlegetik Kudlik Júliát, aki negyven éven át dolgozott a Magyar Televíziónál, először 1964-ben került képernyőre egy évvel később pedig rábízták a Delta című műsort, amit egészen 1996-ig ő vezetett. 

Megnézem
Összes kép (4)

Van olyan kollégám, aki máig úgy emlékszik, a műsor zenéje kifejezetten félelmetes volt, ezért az ő kedvéért egy vidámabb részletet kerestem a régi videókból:

De nem csak a tudományos híradóban láthattuk Kudlik Julit, ő volt 1971-ben és 1972-ben a Táncdalfesztivál műsorvezetője Ősz Ferenccel, majd közel tíz évvel később ismét elvállalta a felkérést.

Megnézem
Összes kép (3)

Ősz Ferenc és Kudlik Juli párosa legendás volt, kaptak szilveszteri műsort is, ahol ismét a humorosabb oldalát ismerhettük meg a műsorvezetőnek. 

Több zenei műsort is rábíztak, számos népdal- és népzenei vetélkedőnek Kudlik Júlia volt a háziasszonya, és a népzene iránti szeretete máig kitart. Bár ő maga év elején úgy fogalmazott, hogy végzett a médiával, és befejezett mindenfajta nyilvános szereplést, valójában sok felvételt találunk róla a YouTube-on, ahol Szeretettel – dalok és gondolatok című előadást tart az ismert népdalénekessel, Szvorák Katalinnal. az önálló estekről még négy évvel ezelőtt maga mesélt a Mokkában, mennyi örömet ad neki, mert végre látja az emberek reakcióját. 

„Nekem ez óriási élmény, mert negyven évig egy randa fekete csőbe néztem, nem láttam senkit és semmit, és most ott ülnek velem szemben.”

Kudlik Júlia a Mokkában mesélt az estekről

De nem csak ez lepte meg Kudlik Julit, hanem az is, hogy máig keresik őt az emberek, és egyáltalán, tudják, hogy ő kicsoda.

„Csodálkozom, hogy még tudják a nevemet (…) Nem viccelek, mert miért kéne, hogy tudják? Eltelt tizennégy év, hogy engem tényleg sehol nem láttak, meg nem szerepelek. Szerepeltem eleget negyven évig.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top