Sztárok

Reagált a Magyar Úszó Szövetség Kenderesi szexuális zaklatási ügyére

Videó készült Kenderesi Tamás állítólagos szexuális zaklatási esetéről. Az úszószövetség – amely közleményben reagált – már látta a felvételt.

Mint arról beszámoltunk, a dél-koreai rendőrség megtiltotta, hogy Kenderesi Tamás elhagyja az országot, mert vizsgálat indult az olimpiai bronzérmes ellen szexuális zaklatás ügyében.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Magyar Úszó Szövetség vasárnapi közleményében jelezte, a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére. A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak” – áll a közleményben.

A hvg.hu szövetségi forrásból úgy tudja, hogy a történtekről videó is készült. A portál információi szerint, ahogy Kenderesi leírta az esetet, az teljesen megegyezik azzal, amit a magyar küldöttség csapatvezetője látott a felvételen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top