Sztárok

Milliós bírságra számíthat a zaklatással vádolt Kenderesi Tamás

Újabb részletek derültek ki a dél-koreai vizes vb utolsó napján történt incidensről.

A huszonkét éves olimpikon úszót, Kenderesi Tamást vasárnap vették őrizetbe Dél-Koreában, miután egy nő feljelentette szexuális zaklatásért. A sportolót egy éjszakai szórakozóhelyről vitték el a rendőrök, akiket az egyik ott dolgozó nő hívott ki.

„Egy éjszakai klubban rácsapott egy koreai lány fenekére. Ez a világ több részén is nagy tiszteletlenség, de itt súlyos vétségnek számít. Kenderesi el is ismerte a hibáját, s azt is, hogy nem volt józan állapotban” – mondta el a Blikknek a magyar úszócsapat egy névtelenséget kérő tagja, aki hozzátette: a fiatal sportolónál semmilyen igazolvány nem volt, ami tovább tetézte a bajt.

Kenderesi Tamás egy budapesti versenyen | Fotó: MTI

Mint kiderült, az esetről a klub biztonsági kamerái felvételeket készítettek, melyet Kenderesinek nem mutattak meg, de lapinformációk szerint a magyar küldöttség vezetőjének igen, aki szerint a sportoló állításait támasztják alá a képsorok.

Kenderesi így nyilatkozott a történtekről: „A táncparkett felé hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem.”

Az úszó ügyében 1-2 hét alatt születhet döntés, addig nem hagyhatja el az országot. A Blikk úgy tudja, Kenderesi Tamás megúszhatja pénzbüntetéssel az esetet, ám annak összege milliós nagyságrendű is lehet.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top