Sztárok

Öngyilkos lett a szexuális zaklatással vádolt milliárdos

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel megvádolt amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein a cellájában vetett véget életének.

Öngyilkosságot követett el manhattani börtöncellájában Jeffrey Epstein, az emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával előzetes letartóztatásban lévő amerikai milliárdos, akinek kiváló kapcsolatai voltak magas rangú politikusokkal, üzletemberekkel és a művészvilág hírességeivel. A The Washington Post című lap értesülései szerint felakasztotta magát.

A 66 éves Epstein július végén állítólag már megkísérelt öngyilkosságot, félig öntudatlan állapotban találtak rá. A milliárdost állandó megfigyelés alatt tartották elkülönített cellájában, hogy megelőzzék esetleges öngyilkossági kísérletét.

Fotó: Stephanie Keith/Getty Images

Gyereklányokból szexhálózat

Az Epstein-ügy hetek óta izgalomban tartja az amerikai politikai osztályt és a sajtót. Jeffrey Epstein milliárdos üzletembert július elején, a Miami Herald című lapban megjelent cikksorozat nyomán tartóztatták le emberkereskedelem és pedofília vádjával, és a bíró óvadék ellenében sem engedélyezte szabadlábra helyezését. A botrányba eddig Alexander Acosta, a Trump-kormány munkaügyi minisztere bukott bele.

Fotó: Rick Friedman/Rick Friedman Photography/Corbis via Getty Images

Epsteint ugyanis egyszer már elítélték prostitúció elősegítéséért, 2007-ben Floridában, de vádalkut kötött, és elkerülve a szövetségi vádemelést csupán 13 hónapot töltött börtönben. A vádalkut sok homály fedte, amerikai sajtóértesülések szerint Epstein titkosszolgálatoknak is dolgozott, de erről konkrétumok nem láttak napvilágot. 

Júliusi letartóztatása után egyre több egykori áldozat fedte fel magát, és tett tanúvallomást arról, hogy hol és hogyan működött a szexkereskedelem, a sajtóban pedig egymás után jelennek meg részletek a milliárdos üzelmeiről. Kiderült például, hogy Bill Clinton exelnök 26-szor vette igénybe Epstein magánrepülőjét, és többször vendégeskedett nála a privát szigetén, a karibi St.James szigeten, amelyet a helybéliek csak „pedofil-szigetnek” neveztek. Donald Trumppal is mutatkozott Epstein, de az is kiderült, hogy amikor Trump észrevette, hogy Epstein fiatal lányokat zaklat, azonnal kitiltotta őt a floridai birtokáról, és megszakította vele a kapcsolatot.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top