Sztárok

Vádemelés Kozso teaháza ügyében: áramlopás, milliós károk

A zenészt egykori üzlettársa is feljelentette.

Áramlopás miatt emelt vádat a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség egy már bezárt belvárosi vendéglátóhely egykori üzemeltetői ellen. A Blikk úgy tudja, Kozso régi, indiános tematikájú teaházáról van szó. A zenészt évekkel ezelőtt az Elektromos Műveknél és a rendőrségen is feljelentette egykori jobbkeze, Horváth Zsolt „Hozsó”, Kozso viszont tagadta a vádakat.

A most közzétett vádirat szerint a vádlott a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasás időpontjában a szolgáltató munkatársainak nem biztosította a személyes ellenőrzést, és a jogellenes áramvétellel 2013. április 29. és 2016. április 21. között összesen 1,75 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak, melyből díjfizetéssel csak 25 ezer forint térült meg.

Kozso (forrás: Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu)

A kerületi ügyészség arra az esetre, ha a bírósági előkészítő ülésen a vádlott beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 1 év 4 hónap szabadságvesztést javasol, 3 évre felfüggesztve. „Fél évig vittem együtt a helyet Kozsóval, akinek papíron semmi köze nem volt a helyhez, mások kezében volt, mégis mindent vele kellett egyeztetni. Folyamatos viták, nézeteltérések voltak, egyszerűen idegileg nem bírtam tovább, és úgy döntöttem, hogy a nyugalmam és az egészségem fontosabb, mint a teaház, úgyhogy kiszálltam az egészből” – nyilatkozta korábban a Blikknek Hozsó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top