Sztárok

„Remélem, vele lehetek mindig, amikor szüksége lesz rám” – Selma Blair megható posztja az anyaságról

Selma Blair tavaly októberben az Instagram-oldalán jelentette be, hogy szklerózis multiplexe van. Most arról írt nagyon őszintén, hogy a betegség hogyan befolyásolja őt anyaként.
Selma Blair

„Fogyatékkal élek: van, hogy a betegség miatt elesek, hogy elejtek tárgyakat, hogy elfelejtek dolgokat” – írta Instagram-oldalán Selma Blair még 2018-ban, röviddel azután, hogy a központi idegrendszert érintő, gyulladásos autoimmun betegséggel, szklerózis multiplexszel diagnosztizálták. „Olykor kihagy az agyam, és a testem bal oldala egy elromlott GPS-től igyekszik utasításokat szerezni. Mindennek ellenére kitartok, és bízom benne, hogy javulni fog az állapotom” – tette még hozzá a Kegyetlen játékok színésznője a megrendítő posztban.

Selma Blair azóta rendszeresen időközönként beszámol rajongóinak az állapotáról; legutóbb arról posztolt, hogy egy intenzív és megterhelő kezelés végén kopaszra borotválta a fejét, amiben kisfia is segített neki. Arthur egyébként a közelmúltban ünnepelte 8. születésnapját, édesanyja pedig ebből az alkalomból egy sor megható és nagyon őszinte posztban írt arról, hogyan változtatta meg az anyaságát a betegsége.

„Anyaként, mindegy, hogy épp erős vagyok, vagy sem, azt kívánom, hogy mindig mellette lehessek, mikor szüksége van rám. Ez most a legfontosabb” – írta, majd hozzátette, megtehetné, mégsem sajnálkozik azon, hogy kisfia máris iskolás, és hogy lassan felnő: „Örömmel fogadom a közösen töltött napjainkat úgy, ahogy vannak. Elraktározom a közös nevetéseket és minden egyes együtt megélt pillanatunkat.”

A színésznő a hosszú posztban kitért arra is, hogy most épp egy csontvelőkezelésből lábadozik, épp ezért kevesebb ereje van azokra a dolgokra, amiket mindennél jobban szeret. Ettől függetlenül rendületlenül bízik abban, hogy meg fog erősödni: „Ha visszanyerem az erőmet és a stabilitásomat, jobban jelen tudok majd lenni az általam legfontosabbak életében. Addig pedig végignézem, ahogy Arthur szaltózik egyet a medencében, és magamban nagyon ámulok azon, hogy ugyan mikor lett ilyen bátor.

A 47 éves Blair a poszt végén bevallja, hosszú évekkel ezelőtt még úgy képzelte, mikor majd ennyi idős lesz, Párizsban fog élni. Egyedül. „Ahelyett, hogy egy könyvvel a kezemben megállnék a Tuileriák kertjében, most itt vagyok. És még mindig csak kapiskálom, valójában mennyire szerencsés vagyok. Talán Róma és Párizs megvár majd engem. Vagyis minket. Szeretlek, Arthur.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top