Sztárok

Szikora Róbert: „A színpadról visznek majd a temetőbe”

Az 65 éves énekes megállás nélkül koncertezik, nem érzi öregnek magát.

Szikora Róbert 36 éve áll színpadon, és 65 évesen is hatalmas energiával koncertezik. A Blikknek készült interjúban azt mondta, nincs nagy titok, honnan merít erőt: egészségesen él, és hívő emberként Istentől is rengeteg erőt kap.

„Az biztos, nem érzem magam öregnek, mert mindig vannak céljaim, az tartja fiatalon az embert. Ha a Jóisten is úgy akarja, akkor amíg van erőm, koncertezem, és a színpadról visznek majd a temetőbe.”

Feleségével, Zsuzsával nagyon szépen élnek, Robi szerint ilyen az igazán jó házasság. Párja nem nagyon akart szerepelni, szeretett volna civil maradni. Évente nagyjából egy olyan nyilvános esemény van, amikor Robival tart. Nem klasszikus zenészfeleség, aki minden koncerten ott van, de az énekest ez egyáltalán nem zavarja.

De Szikora Róbert is megtartotta magának civil életét, nemrég még a közösségi oldalát is törölte. Nyitott, de nem akar kitárulkozni. Szerinte nem a közösségi oldalon kell elmondania, miről mit gondol, hanem a színpadon.

Borzalmasan érinti, amikor elveszti régi, kedves zenésztársait. „Imádkozom értük, és a temetésükre is elmegyek, bár nem szeretek, nem vagyok a temetőbe járó típus – mondta Szikora Róbert. – Szegény Komár Lacit emlegettük nem is olyan rég, hogy hány éve már, hogy elment. Most pedig az egykori hungáriás társam, Fekete Gyula, Szaxi Maxi hagyott itt minket. Rossz érzés, hogy egyre kevesebb játszótárs marad, de ez az élet rendje.

(Kiemelt kép: Neményi Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top