Sztárok

Forgács Gábor csak véletlenül lett színész

Fiatalként nem voltak színészi ambíciói, a Ki mit tud?-ra is barátai unszolására jelentkezett – egy jódlival – az akkor műszaki pályán tevékenykedő Forgács Gábor.

Évtizedek óta meghatározó alakja a hazai színművészetnek Forgács Gábor, aki nemcsak humoristaként, de szinkronszínészként is generációk kedvence. Azt azonban azt kevesen tudják, hogy karrierjét műszaki területen kezdte. Csupán barátai unszolására választotta az előadó-művészetet szakmájának.

Irodagép-műszerészként dolgoztam, amikor a barátaim rábeszéltek, hogy jelentkezzek a Ki mit tud?-ra. Tábortűzi énekesként hallottak, unszoltak, hogy jelentkezzek, csak miattuk mentem el a meghallgatásra. Ha ők nincsenek, lehet, hogy sose lépek erre a pályára. Nem szerettem volna színész lenni, szerettem az akkori szakmámat. Igaz, nem is színészként, hanem énekesként, egy jódlival mutatkoztam be. Nyolcéves koromtól szerelmese voltam ennek a műfajnak, aminek az ének kategória második helyezését köszönhetem. Onnantól kezdve hihetetlen népszerűség vett körül. Egy évet dolgoztam még, de szerencsére olyan sok haknim lett, többek között Koós Jánossal, hogy otthagytam a civil szakmám” – árulta el a színész a 95.8 Sláger FM-en, ahol arra is kitért, milyen sok film- és komikusi szerepben próbálhatta ki magát.

Fotó: MTVA Fotó: Zih Zsolt

A 71 éves színész – aki már két unokával büszkélkedhet – manapság sem tétlenkedik. Számtalan fellépése és szinkron munkája van, ennek nagyon örül. „Imádom, amit csinálok – mondta a Sláger Témában Forgács Gábor. – Mindig van dolgom, egyik helyről a másikra megyek, mindegyik részét szeretem, és élvezem az életemnek. Sokat tömegközlekedem, és néha csak úgy rám tör utazás közben az érzés, hogy boldog vagyok. Jó lenne, ha másokon is ezt látnám. Az emberek bezárkóztak, félnek egymástól. Nekem is voltak nagy csalódásaim olyanokban, akiket a legnagyobb barátaimnak hittem. Mégis, jó lenne, ha ez a zárkózottság, bizalmatlanság nem lenne az emberekben, és visszamosolyognának egymásra a villamoson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top