Sztárok

Gyászol Hobo, elveszítette régi jó barátját

Több mint 40 éves barátság és közös munka köti Rajk Lászlóhoz.

Hetvenéves korában meghalt Rajk László Kossuth-díjas építész, díszlet- és látványtervező, a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának volt elnökségi tagja. A demokratikus ellenzék egykori tagja, volt SZDSZ-es politikus szerdán hunyt el.

Hobo megdöbbenve értesült Rajk László halálhíréről, több mint 40 éves éves barátság és számtalan közös munka köti hozzá. Hobo a Facebookján azt írja, a hatvanas években együtt játszottak a Bp. Petőfi kosárlabdacsapatában, azóta figyelemmel kísérte az avantgárd mozgalomban játszott szerepét, kiállításait.

Földes László azt is megosztotta, hogy Rajk a betiltottsága idején Bachmann Gáborral közösen készítette a Rossz vér és a Vadászat című Hobo-albumok borítóját, valamint több koncert, illetve előadás díszletét.

Nemrégiben Hobo az egyik előadása után felszabadultan beszélgetett Rajkkal, akkor semmilyen bajnak a jele nem látszott rajta.

„Olyan ember távozott közülünk, aki születésétől kezdve elképzelhetetlen nehézségéken ment keresztül, amit több évtizedes művészi számkivetettség követett. Ám ő ezekkel megküzdve nemzetközileg is elismert művész lett, számtalan sikeres film és színházi előadás, sok-sok díj fűződik nevéhez. Engem pedig legnehezebb éveimben barátságával tüntetett ki, tanácsaival támogatott és alkotótársam volt.

Amit tett, azzal kitörölhetetlen nyomott hagyott maga után ezekben a nyomorúságos és hazug évtizedekben.

Meg vagyok rendülve. Ennyit tudok mondani”

– írta Hobo.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top