Sztárok

Különleges alkotás: felavatták Székhelyi József sírkövét

Gyermekei egyedi emléket készíttettek a tavaly augusztusban elhunyt színésznek.

Különleges sírkövet készíttettek gyerekei Székhelyi Józsefnek. A Jászai Mari-díjas színművész hosszú betegség után, tavaly augusztusban hunyt el, a Kozma utcai izraelita temetőben helyezték őt végső nyugalomra. A család ott gyűlt össze, hogy felavassák a sírkövét.

Székhelyi József (Fotó: Smag)

A sírkő fehér márványból készült, rajta a színész aláírása és egy furcsán odadobott zakó látható, mintha valaki a kőre akasztotta volna. A család szerint Székhelyire jellemző volt, hogy csak úgy ledobta valahova a kabátját.

„Ahogyan a sírkövön van odatéve, egy kicsit olyan, mintha még visszajönne érte” – árulta el a Blikknek Székhelyi Dániel, aki mindennap gondol édesapjára. Az avatáson Fekete László kántor énekelt, beszédet pedig Verő Tamás rabbi mondott, majd a színész másik fia, Márton idézte apja versét.

Fia a közösségi oldalán mutatta meg a sírkövet, ahol azt a verset is közzétette, melyet édesapja akkor írt, amikor már tudta, hogy beteg, és mi vár rá.

Székhelyi József, az Élet Menete Alapítvány alapítója nemrégiben egy emléktáblát is kapott a Dohány utcai Zsinagógánál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top