Sztárok

Meglepő hobbinak hódol Varga Viktor

Az énekes, bár nem hagyott fel a zenéléssel, sokkal több időt szentel képzőművészeti alkotásainak. Szobrai alapját legtöbbször hulladékból formázza meg.

Szinte nem telik úgy el nap a veszélyes járgánnyal közlekedő Varga Viktor életében, hogy műtermében ne hódolna egyik kedvenc hobbijának, a képzőművészetnek is. „Az utóbbi időben sok időt töltöttem videoklipek vágásával. Nemcsak a sajátoméval, de mások videoklipjét is én vágtam. Emellett zenét szerzek, festek, szobrászkodom” – mondta az RTL Klubon látható Édesítőben a Vasvári Viviennel egy klipforgatás erejéig ágyba bújó énekes, akit gyakran látni szemetet gyűjteni. Mindezt nemcsak a környezetvédelemért teszi, hanem azért is, mert műalkotásainak alapját gyakran műanyag palackok vagy uszadékok képezik.

„Gyakran járok vízparton, összeszedem a műanyag hulladékokat, az uszadékfákat. Minden jó valamire! Úgy alkotok, mint a mondás: fából vaskarikát. Igyekszem mindent felhasználni és beépíteni az alkotásaimba – árulta el a művész, aki legutóbb a világ másik feléről is gyűjtött alapanyagot. – Legutóbb a Mátrában találtam alapot, de a falamon lévő unikornisfej egyik elemét Thaiföldről hoztam. Szeretek olyan anyagokkal dolgozni, amely másoknak haszontalannak, szemétnek tűnik, nekem viszont a műalkotás alapját jelentik” – mondta Varga Viktor, aki nemrég egy kiállítás keretében mutatta be műveit.

„Kísérleteztem azzal is, hogy hogyan lehet fém hatást festeni. Ez a darab a műtermemben látható, de jó néhány másik is ott foglal helyett. Legutóbb egy koncerttel egybekötött egynapos kiállításon mutattam be az alkotásaim, de tervezek még hasonló megmozdulást” – árulta el.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Rosta Tibor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top