Sztárok

Galambos Erzsi: „A vágyaim nem öregedtek, fejben még mindig hatalmasakat táncolok”

88 éves lesz a Kossuth- és Jászai-díjas színművésznő. Eljött az a pont, hogy új szerepet már nem vállal.

A Bors társalgott a színésznővel, aki december 5-én ünnepli születésnapját. Már csak két éve van, azaz 2021-ben betölti a 90-ik életévét, ellenben olyan aktív életet él, mint egy huszonéves. „Elmúlt az idő, és észre sem vettem, szinte még nem is éltem. Ha sokáig megmaradhatnék ebben a korban, ebben a felállásban, nagyon boldog lennék. A Jóistentől kaptam egy levelet, hogy vigyázzak magamra, mert velem kezdi az örökkévalóságot – viccelődött. – Nagyon karban vagyok tartva, az orvosaim figyelnek a néha rakoncátlankodó vérnyomásomra, és vi­gyáznak rám. Ebben sokat segített az új otthonom, kényelmes, és a családom is közelebb van.”

Galambos Erzsi a Hogy volt?! című tévéműsor felvételén. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Galambos Erzsi a lapnak elmondta, hogy új szerepet már nem vállal, de a régieket rendületlenül játssza, ilyen például A Mici néni két élete. „Kilenc éve játszom a szerepem, hihetetlen, hogy mindig telt házzal megy. A közönség energiája feltölt, ilyenkor elfelejtem a fáradtságot, ennél többre nincs szükségem. Új darabot viszont már nem vállalok: ebben a korban már felelősség elvállalni próbafolyamatot, fizikailag nem is lehet bírni. Sosem voltam felelőtlen színésznő, az agyamban még mindig mindent el tudnék játszani, a vágyaim nem öregedtek, fejben még mindig hatalmasakat táncolok. Nem tehetem ki a kollégáimat annak, hogy esetleg rosszul leszek, és miattam kerül veszélybe a produkció. Többet járok színházba, követem a kollégáim sorsát. Amúgy sem unatkozom, mindennap ebédet főzök, majd az unokámmal is plázázunk vagy ipodozunk. A héten például vagy Star Wars-kiállításra megyünk, vagy dodzsemezni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top