Sztárok

Ilyen cuki kisgyerek volt a most 18 éves belga trónörökös, Erzsébet hercegnő

Nagykorú lett Erzsébet brabanti hercegnő, a gyerekkori fotóitól el lehet olvadni!

Betöltötte 18. születésnapját a belga trónörökös: Erzsébet brabanti hercegnő, Fülöp belga király lánya.

Fotó: Patrick van Katwijk / Getty Images

Az uralkodó ez alkalomból lányához intézett soraiban azt emelte ki, hogy a monarchia az embereket szolgálja. „A monarchia mindenekelőtt egy olyan intézmény, amely az embereket szolgálja. Az uralkodó feladata, hogy saját személyiségén keresztül támogassa és ösztönözze a polgárokat. Ezt jelenti a belgák uralkodójának lenni” – jelentette ki a belga királyi udvar által rendezett születésnapi ünnepségen az 59 éves Fülöp.

Erzsébet hercegnő (j) a szüleivel, Fotó: Patrick van Katwijk / Getty Images

Erzsébet az ünnepségen arról beszélt, hogy családja csodálatos csapatot alkot, és köszönetet mondott szüleinek mindazért, amit kapott tőlük, és világossá tette: tisztában van azzal, hogy még sokat kell tanulnia. „Az ország számíthat az elhivatottságomra” – jelentette ki a hercegnő.

Ilyen cuki kisgyerek volt a most 18. szülinapját ünneplő belga trónörökös, Erzsébet hercegnő:

2 évesen…

Fotó: Mark Renders / Getty Images

 

Fotó: Royal Palace via Getty Images

5 évesen…

Fotó: Mark Renders / Getty Images

 

Fotó: Reporters Agency – Pool / Getty Images

6 évesen…

Fotó: Pool / Getty Images

Erzsébet Fülöp király legidősebb gyermeke. Születése előtt Belgiumban új törvényt fogadtak el, amelynek értelmében a gyermek nemétől függetlenül az uralkodó legidősebb gyermeke örökli a trónt. Ebből kifolyólag hiába született később Erzsébetnek két öccse is, Erzsébet lesz Belgium következő uralkodója és első királynője egyben, ha édesapja meghal, vagy elődjéhez, II. Alberthez hasonlóan lemond a trónról.

(MTI)

Kiemelt kép: Patrick van Katwijk / Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top