Sztárok

Pataki Zita: „Hittem benne, hogy édesanya leszek”

A műsorvezető azt mondja, rengeteg mindent nyert az elmúlt évben, még úgy is, hogy le kellett mondania arról, hogy gyereke legyen, mivel utolsó lombikprogramja sem sikerült.

Szívszorító interjút közölt Pataki Zitával a Story Magazin. A cikkben a műsorvezetőnő nyíltan vallott az anyaságért folytatott küzdelméről, mint mondja, „régi indián szokás szerint” minden november 1-jén, a születésnapján mérleget von arról, hogy az előző évben mivel gazdagodott. „Visszatekintve a 45. születésnapomra, egy reményekkel teli Zitát látok – mesélte a lapnak. – Akkor még testben és lélekben készültem a következő lombikbeavatozásra: diétáztam, vitaminokat szedtem, és próbáltam gondolatban, érzelmileg ráhangolódni az anyaságra.”

Fotó: Smagpictures.com / RTL Klub / Sajtóklub

Zita azt is fontosnak tartotta, hogy másoknak is megmutassa, min ment keresztül, ezért a lombikprogram alatt vlogolt is. „Így aztán egy egész ország látta, hogy nem sikerült…”

A műsorvezetőnő azt mondta, idén november 1-jén már egészen más embernek érezte magát. „Ha most visszagondolok, azt kell mondanom, furcsa módon rengeteg mindent nyertem még úgy is, hogy nem lettem édesanya – jelentette ki, hozzátéve, az interneten rengetegen kérnek tanácsot, bátorítást tőle. – Sokkal több vagyok most, mint egy esztendővel ezelőtt. Gazdagabb vagyok például egy küldetéstudattal. Azzal, hogy a történetemen keresztül erőt adhatok másoknak.”

Zita azt mondta, belenyugodott, hogy nem lett gyereke. „Mára elfogadtam, hogy nem született gyermekem, boldogan, sírás nélkül veszek az ölembe egy kisbabát, a férjemmel szerelemben élünk. Én imádok élni, ezzel együtt is!” – nyilatkozta.

A tévés szerint a küzdelmek és az új tapasztalatok megerősítették a házasságát. „Nem gondolkodunk örökbefogadáson sem. Jelenleg úgyis kitölti az életünket, hogy másoknak próbálunk segíteni” – jelentette ki a műsorvezetőnő, aki férjével egy létrehozott egy alapítványt, amelynek meg nem született kislányuk után a Réka nevet adták. 

Egy díjat is alapítottak. „Hónapokon át minden este másfél órán át olvastuk a férjemmel a leveleket, rengeteg nő történetét ismertem meg – magyarázta Zita. – Úgy döntöttünk, ezeket meg kell mutatni, nem maradhatnak a fiókban. Létrehoztuk a Róbert Magánkórházzal a Lélekanya-díjat, amit idén először hat olyan nőnek adtunk át, akik nyíltan vállalták a meddőséggel folyatott küzdelmüket, és ezt meg is írták nekünk. Történeteikről megrázó kisfilmek születtek, amelyeket a közösségi oldalamon én is megmutatok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top