Sztárok

Dóra Béla: „Fontos, hogyan működik köztem és Sárközi-Nagy Ilona között a kémia”

Örült az új kihívásnak Dóra Béla, aki ezúttal olyan szerepet kapott, amilyennel könnyen tud azonosulni. A TV2 sorozata után most a 200 első randiban, mától láthatjuk hétköznap esténként.

Az Örkény Színház művészét egy egész ország megismerte, mikor két évvel ezelőtt a Korhatáros szerelem című heti sorozat Alexének bőrébe bújt. Dóra Béla most visszatér a képernyőre: a VIASAT3 csatornán futó 200 első randiban lesz látható Áron, egy határozott, de érzékeny fiú szerepében.

Dóra Béla a 200 első randi[sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"]ban (Fotó: VIASAT3 / Labancz Viktória)

„Áron határozott megjelenésű srác, igazi csapatjátékos, aki jómódú családból származik, apja cégtulajdonos. Ám mivel nem értett egyet apja elveivel, és nagy az igazságérzete, szembement vele: fogta magát, és elutazott Balira – ahelyett, hogy beszállt volna a családi vállalkozásba. Balin egyrészt szerencsét akart próbálni, másrészt önkeresés is volt a számára ez az utazás – legalábbis én ezt képzeltem bele a figurába. Amikor pedig hazajött, korábbi rádiós múltja miatt elment a Délelőtti Gyorsba, mert azt gondolta, neki ott a helye. Ő pedig olyan srác, aki nemcsak beszél, hanem cselekszik is. Emellett érzékeny, humoros fiú, ezért egy komplex karaktert igyekeztem felépíteni belőle” – mesélte karakteréről Dóra Béla, akihez közel állt Áron figurája.

„Sportos srácról van szó, kint, Balin is szörfözött – ahogy hozzám is közel áll a sport, sőt: az egész életemet a sport tette ki, úgyhogy abszolút testhezálló karaktert kaptam. Pár éve forgattam a Korhatáros szerelem című sorozatot, melyben olyan fiút játszottam, aki egyáltalán nem én vagyok. Áron figurája viszont teljesen más: ahogy az előkészítő csapattal átbeszéltük a szerepet, világossá vált, hogy nem akarok belevinni semmiféle karakterábrázolást, csak magamból dolgoztam” – avatott be a részletekbe a színész.

Dóra Béla és Sárközi-Nagy Ilona a 200 első randiban (Fotó: VIASAT3 / Labancz Viktória)

A forgatás kapcsán elmondta, hogy egy rendkívül összeszokott társaságba csöppent bele, és mivel sok epizódon át tartó szerepet kapott, gyorsan meg kellett találnia a kapcsolódási pontokat.

„Ez eleinte kicsit nehezen ment, de utána már csak azt kellett megfogalmaznom, Áronnak milyen a viszonya a főszereplőkkel. A többi színésszel még nem dolgoztam együtt, ezért őket is meg kellett ismernem, akár civilben is. Ahogyan az is fontos volt, hogyan működik például köztem és az Adélt alakító Sárközi-Nagy Ilona között a kémia, akivel sok közös jelenetem van. De minden nagyon gördülékenyen, magától értetődően ment. Mindenki nyitott volt, és én is az voltam feléjük. Nagyon élveztem a forgatást, bár egészen más napi sorozatban játszani, mint mondjuk hetiben; ez sokkal gyorsabb és intenzívebb munka volt” – osztotta meg élményeit Dóra Béla.

Hogy milyen izgalmakban lesz része Áronnak, az kiderül a 200 első randi epizódjaiból, melyek minden hétköznap 20 órától láthatóak a VIASAT3 csatornán.

A 200 első randi csapata (Fotó: Instagram / lucakeresi)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top