nlc.hu
Sztárok
Egész óvodányi gyereket fogadott örökbe Sebestyén Balázs

Egész óvodányi gyereket fogadott örökbe Sebestyén Balázs

Sebestyén Balázstól már megszoktuk, hogy időnként felkarol egy-egy „ügyet”, vagyis jótékonykodik, ha biztos abban, hogy a felajánlása jó helyre megy. Általában személyesen is megismerkedik azokkal az emberekkel, akiket segít, ha teheti, maga adja át az adományokat.

Most ismét egy nagyon jó kezdeményezéshez csatlakozott, és csak remélni lehet, hogy még sokaknak van annyi lehetősége, kapacitása, hogy kövesse a példáját – ha máshogyan nem, akkor másokkal összefogva.

Balázs ezúttal nem egy-egy családot, hanem egy egész óvodát választott ki a támogatásra. Ez a „Fogadj örökbe egy ovit” program lényege, amiről a műsorvezető így nyilatkozott: elképesztően jó dolog.

Hiába ugyanis az állami ellátás, igen sok helyen szegényes körülmények között járnak oviba a hátrányos helyzetű gyerekek. Kevés a játék, az eszköz, amit csak súlyosbít, hogy sokuk eleve rossz lakáshelyzetből érkezik. A jótékonysági akció arra ad lehetőséget, hogy magunk is kiválasszunk egy-egy ovit, ahová eszközöket, élelmiszert vásárolunk.

Sebestyén Balázs a taktabáji Kék Ibolya Óvodát „fogadta örökbe”. Az intézmény összeállított egy „nincslistát”, ennek megfelelően küldött a kicsiknek játékokat, színes ceruzákat, könyvet, tisztálkodási szereket és váltóruhát.

„Nem azért írom le, hogy kérkedjek vele, hanem azért, hogy lássátok, miket lehet küldeni, minek örülnek, mennyi mindenre szükségük van, és mekkora segítség az, ha úgy döntötök, szeretnétek segíteni!” – tette hozzá, Facebook-posztjához egy képet is mellékelve.

Korábban már az nlc is forgatott arról a kétgyerekes édesanyáról, akinek egyszerű, de annál zseniálisabb ötlete elindította a lavinát.

Úgy kezdődött, hogy több doboznyi már felesleges, de használt gyerekholmi gyűlt össze Helláéknál. Keresett hát egy halmozottan hátrányos helyzetű óvodát, és futárszolgálattal elküldte a játékokat az ottani gyerekeknek. Az egyszeri alkalomból aztán megszületett a mozgalom ötlete, ami az indulása óta, alig hat hónap alatt több mint hatezer gyereken segített.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top