Sztárok

Súlyos büntetést kapott Dukai Regina a versenyhivataltól

Az influencer-celeb cégét egymillió forintra büntették, mert nem teljesítette a közösségi médiás posztokban elhelyezett hirdetésekre vonatkozó előírásokat.

Egymillió forintos büntetést rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Dukai Regina cégére, a With Love Kft-re, mert nem teljesítette a versenyhivatal elvárásait szponzorált posztjainál – írja a 444.hu. A Dukait közvetítő Red Lemon hárommillió forintos büntetést kapott.

Fotó: Instagram

Dukai volt az egyik influenszer a három közül, akiket a GVH tavaly januárban figyelmeztetett: nincs rendben, hogy termékeket reklámoznak az Instagram- és Facebook-posztjaikban, de nem tudatják a követőikkel, hogy reklámot látnak. A másik két celeb Kasza Tibi és Rubint Réka volt, a GVH mindhármukat kötelezte arra, hogy egyértelműen jelezzék, ha szponzorált tartalmakat osztanak meg.

Dukai ezt meg is tette, a #reklám hashtag-el jelezte a posztjaiban, hogy fizetett hirdetésről van szó. A GVH szerint viszont ez nem elég, mert „a szintén vállalt tájékoztató posztok ugyanakkor nem az előírt módon jelentek meg, mert elmaradt a GVH útmutatójának feltüntetése, valamint a heti rendszerességű közzététel”.

A „véleményvezért” azért is büntették, mert nem módosította a vállaltaknak megfelelően a Red Lemonnal kötött együttműködési megállapodását, és nem igazolta teljes körűen kötelezettségvállalásának teljesítését sem.

A Red Lemon Media Group szintén azért kapott büntetést, mert nem módosította a szerződéseit és együttműködési megállapodásait a vállalt és így előírt módon, nem hívta fel maradéktalanul ügyfelei figyelmét a jogszabályi előírásokra, és nem igazolta kötelezettségvállalásának teljes körű teljesítését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top