Sztárok

Pokorny Lia és Trokán Nóra is bevállalták – Lengyel Tamás álma megvalósult

Bármennyire fárasztó is ez az időszak, Lengyel Tamás mosolyogva mesél arról, hogy sikerült megvalósítani a saját ötletét, amelyben partnere reklámszakemberként vesz részt, és együtt dolgozták ki az elképzelését.

Pokorny Lia különös szerepben látható: fénydublőrként szerepel egy rövid jelenetben. A szórakoztató egypercest pedig jó okkal vállalta el.

A színésznő csak egyike azoknak a sztároknak, akik igent mondtak Lengyel Tamás kezdeményezésére. Nagy fába vágta a fejszéjét a színész, de minden minden percét élvezi a mostani munkának, hiszen a saját ötletét tudja megvalósítani, és úgy tűnik, sikerrel. Partnerével, Gosztonyi Csaba reklámszakemberrel kidolgoztak egy új platformot, a Szabadszínészt. 

„A Szabadszínész elsősorban abban segít, hogy minél több színész, és októbertől amatőr és gyerek is, eljuthasson válogatásokra, castingokra. A platformon elvárt énvideó és a hangszín megadása lehetőséget teremt arra, hogy akár szinkronszerepekre is kiválasszák őket, de később külön erre a célra hangbankot is fejlesztünk. Mivel a Szabadszínész bárhonnan elérhető, segíthet a vidéki színészeknek, hiszen ők anélkül indulhatnak ugyanolyan eséllyel egy kiválasztásnál, hogy ehhez már az első lépésben utazniuk kelljen. Az adatlapjuk minden pillanatban „árulja” őket. Természetesen, ha egy castingra kiválogatják, akkor már személyes megjelenésre van szükség, de olyankor már ők is szívesebben áldoznak erre, mert az első kiválasztási lépésen keresztül mentek” – meséli az nlc-nek Lengyel Tamás, akit jó érzéssel tölt el, hogy a Szabadszínészen már több, mint ezer színész regisztrált eddig, és szépen megy felfelé az amatőrök és a gyerekek regisztrációja is. A vállalkozásnak mindenképp fontos, hogy a profi színészeknek elérhető egy ingyenes alapcsomag, a színiegyetemistákat pedig még ennél is jobban, egy prémium tagsággal támogatja a cég.

Lengyel Tamás filmes plakátfotózáson, Nánási Pál fotóstúdiójában

„A távlati cél az, hogy a jelenleginél sokkal több színész jusson lehetőséghez, ezáltal minőségileg is jobb filmek, reklámok, sorozatok, egyéb produkciók készüljenek. Ez egy olyan cél, ami megéri a befektetett munkát. Jelenleg a színészi munkáim mellett minden szabadidőmet a Szabadszínészre fordítom.”

Ahogy mondtuk, Lengyel Tamás ötletét a kollégái is támogatják, ezért pedig bevállaltak egy-egy vicces reklámfilmet is. Pokorny Lia mellett Bata Éva, Stohl András, Szabó Győző is örömmel vett részt ebben a kezdeményezésben. Trokán Nóra videója pedig önmagában felér egy mini stand-up jelenettel.

A pillanat, amikor Trokán Nórának az idegeire megy a rendező:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top