Sztárok

Szilágyi Liliána: „Shane mellett a helyemen vagyok”

„Ez az én életem, nem hiszem, hogy bárkinek is magyarázattal tartoznék” – mondta Shane Tusuppal való kapcsolatáról az Eb-ezüstérmes úszó.

Bombaként robban a hír október elején, hogy Szilágyi Liliána Shane Tusuppal, Hosszú Katinka exférjével és egykori edzőjével készül az olimpiára. Szilágyi most a Nemzeti Sportnak adott interjúban részletesen elmondta, miért döntött Tusup mellett.

Kiderült, hogy az elhatározás oka egy évekkel ezelőtti történethez vezethető vissza. „A 2012-es olimpián a csapat egyik legfiatalabbjaként, tizenöt évesen lehettem ott, de a verseny nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. El voltam keseredve, zokogtam egy sarokban, és senki sem jött oda hozzám – csak Shane. Ő volt az egyetlen, aki abban a helyzetben erőt öntött belém a szavaival” – idézte fel Lilu. Tusup akkor azt mondta neki, ne is merészeljen szomorú lenni, mert hatalmas dolog, hogy 15 évesen indulhatott az olimpián. Onnantól tartották a kapcsolatot az edzővel, és az úszónő azt mondja, pontosan tudta, hogy neki erre a típusú vezetésre van szüksége.

Szilágyi azt azért elismerte, hogy a felkészülése az olimpiára Shane mellett sem zökkenőmentes, de ennek oka inkább a körülményekben keresendő. „Shane mellett az első pillanattól kezdve azt érzem, hogy a helyemen vagyok” – fogalmazott, és elmondta, hogy élvezi a közös munkát, mert nem szolgalelkűen kell végrehajtania Tusup utasításait, hanem sokat kommunikálnak, és a tréner nyitott az érzéseire, a gondolataira. És bár mindketten temperamentumosak, de alázatosak is és a céljuk közös. 

„Shane mellett a helyemen vagyok” – fogalmazott Szilágyi (Fotó: Facebook)

Az, hogy nagy az összhang közöttük, Shane Facebook- és Instagram-bejegyzéseiből is látszik, a minap például szívhez szóló szavakkal köszöntötte fel Lilut a születésnapján.

A riporter felvetésére, miszerint sokan furcsállják az úszónő és Tusup kapcsolatát, Szilágyi így felelt:

„A nagyapám, Gyarmati Dezső génjeit örököltem, úgyhogy csak csendesen mosolygok ezen – senki sem tudja, mi van bennem, milyen sportoló is vagyok, vannak napok, amikor még önmagamat is meglepem” – mondta, majd azt is elárulta, könyvet szeretne írni, amiből majd mindenki megtudhatja, min ment keresztül az elmúlt években.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top