Sztárok
Szponzorált tartalom

A Bernd Róza hozta a Thália Színházba (x)

„Tehetséges, mint a nap” – mondta róla Molnár Piroska egy interjúban, amikor a Bernd Róza próbafolyamata zajlott – Mentes Júlia Virginiáról beszélt.

A fiatal színésznő és Tarnóczi Jakab – a darab rendezője – évfolyamtársak voltak a Színművészetin, és amikor Schell Judit, a Thália művészeti vezetője Jakabot a Télikertbe hívta egy Hauptmann-drámát, a Bernd Rózát rendezni, Jakab nem tudott elképzelni mást a címszerepre, mint Mentes Júliát.

Schell Judit elfogadta a javaslatot, megnézte őt előadásban, és elhívta a szerepre, majd később nemcsak erre a szerepre…

KÜLÖNBÖZŐ KIHÍVÁSOK

2019/20-as évadtól a színházhoz szerződtették, és új tagként – a Bernd Róza mellett – máris két nagyszínpadi darabban – az Egy csók és más semmi című zenés vígjátékban, mely a színház októberi bemutatója volt, és a jövő áprilisi Gyilkosság az Orient expresszen című megaprodukcióban – mutatkozhat be a közönségnek.

Míg a Bernd Rózában egy fiatal lányt alakít, aki a társadalmi elvárásoknak való megfelelési kényszerbe roppan bele, és ettől olyan döntéseket hoz, melyek tragédiája felé sodorják, addig az Egy csókban egy fiatal szépasszonyt, aki válni kíván jóval idősebb férjétől, mert az nem teljesíti férfiúi kötelességét.

KÖZÖS PONTOK

Mindkét darabban nagy hangsúlyt kap a zene. A drámában a többszólamú dalok jó ízléssel, dramaturgiailag fontos helyeken szólalnak meg éppúgy, ahogyan a vígjátékban is: a fülbemászó dallamok a látványos koreográfiákkal együtt mindig hozzáadnak a történethez.

Talán kicsit sorsszerű az is, hogy a felhőtlen szórakozást ígérő zenés vígjátékban és a katartikus élményt adó drámában Mentes Júlia és Molnár Piroska is színpadra áll – és igaz, közös jelenetük csak a Bernd Rózában van – amiben Piroska Róza kishúgát alakítja, szenzációsan –, mindketten egyformán szeretik ezeket az előadásokat.

EGY ELŐADÁS EGY JÓ ÜGYÉRT

A karácsonyi időszakban mindig nagyobb hangsúlyt kap a jó ügyek támogatása. Azok a nézők, akik a Bernd Róza december 22-i előadására váltanak jegyet a Thália Télikertbe, a koraszülötteket, illetve az őket már harminc éve segítő Peter Cerny Alapítványt támogatják. A Thália Színház az előadás teljes bevételét az alapítvány javára utalja át.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top