Sztárok

A Konyhafőnök VIP győztese, Sztarenki Dóri: „Tudom, mire költöm a 10 milliót”

Ahogy Rácz Jenő fogalmazni szokott, a győzelmet nemigen kell magyarázni, Sztarenki Dóri megynyerte a Konyhafőnök VIP negyedik szériáját. Vele beszélgettünk.

A Konyhafőnök VIP negyedik évadát Sztarenki Dóra nyerte meg, aki nem csak az utolsó főzésen teljesített kiemelkedően. Voltak persze mélypontok, de ahogyan a színésznő mondja, mindegyik nehézségből tanult. Pedig kis híja volt, hogy nem mérettette meg magát, és sok idei vagy korábbi versenyzővel ellentétben Dórinak készülni sem volt ideje.

„A csatorna keresett meg ezzel a lehetőséggel, én elsőre nemet mondtam, mert úgy éreztem, hogy kevés a tudásom egy ilyen főzőversenyhez, de aztán barátok unszolására mégis úgy döntöttem, belevágok. A munka miatt kevés időm volt a felkészülésre, pár alkalommal egy étteremben gyakoroltam, illetve vettem egy-két könyvet, főzős videókat, tálalásokat bújtam éjjel-nappal.”

Szinte adásról adásra látszott, hogyan fejlődött a színésznő, zseléket, habokat készített, egyre bátrabban használta a konyhai gépeket is, szóval vitathatatlanul sokat kapott ettől a műsortól, és most nem a 10 milliós fődíjról beszélünk. Miniinterjúnk következik a Konyhafőnök VIP idei győztesével, Szarenki Dórival. 

A Konyhafőnök VIP 4 győztese, Sztarenki Dóri és séfje, Rácz Jenő (Fotó: Sajtóklub)

Nem akartál jelentkezni, végül megnyerted a versenyt. Milyen változást hozott a Konyhafőnök az életedbe? 

A legnagyobb dolog, amit nyertem ezzel a versennyel, az, hogy megtanultam nagyon jól főzni. Kamatoztatom a mindennapokban és persze most karácsonykor is, a családom már nagyon várja, hogy vajon mi kerül az asztalra. A barátommal élek, neki és magamnak szoktam elsősorban főzni. Régebben sokkal kevesebbszer főztem itthon, de ez a műsor óta megváltozott.

Láttuk, hogy voltál nagyon fent és nagyon lent is. Te hogy élted meg, neked mi volt a mélypont?

Azt hiszem, volt egy első mélypontom a madár feldolgozásánál, tudtam, hogy lesz ilyen feladat, és mégis teljesen lefagytam, amikor odakerültem. Nem számítottam rá, hogy így fog hatni rám. A forgatásokkal párhuzamosan én folyamatosan dolgoztam színházban, egy fikciós sorozatban, ezért a döntő hetére már olyan fáradtság volt rajtam, ami elkezdett borzasztóan kihatni a teljesítményemre, és többször a földről kellett összekaparnom magam.

Egymást is támogattátok a többiekkel. Kivel alakítottál ki szorosabb viszonyt, akár barátságot?

Talán kimondhatom a többiek nevében is, hogy a piros csapatban végig nagyon jó volt a viszony mindenkivel, de persze, akikkel több időt töltöttünk együtt, szorosabb lett a barátság. Sánta Lacival, Sipos Tomival, Rubint Rékával és Gerendásy Gáborral is jóban maradtam.

Rácz Jenő, Fördős Zé, Sárközi Ákos és Sztarenki Dóri a Konyhafőnök VIP 4 döntőjében (Fotó: Sajtóklub)

A Konyhafőnök VIP nézettségének köszönhetően a szereplőket új oldaláról ismerik meg az emberek, vannak, akiknek ez pozitív, vannak, akiknek ez negatív visszajelzésekben csapódik le. Ebből mit érzékeltél az elmúlt hetekben?

Szerintem nincs olyan ember, akit kivétel nélkül mindenki szeret vagy utál. Így van ez egy ilyen műsorban is, a közönség eldönti, kit tart szimpatikusnak, és kit kevésbé, ez szerintem így van rendjén. Viszont illúzió, ha azt hiszik, ezek után ismernek minket, ezért szerintem helyén kell kezelni a túláradó szeretet és az utálatot is. Ha számokban szeretném ezt kifejezni, mondjuk úgy, hogy minden ötven pozitív üzenet után jött egy negatív is.

Mindenkinek megvoltak a maga erősségei és gyengéi, te kit tartottál a legnagyobb ellenfelednek?

Kívülről nehéz volt megállapítani, ki hogyan főz ténylegesen, és nem is nagyon volt rá idő, hogy másokkal foglalkozzunk, de ha mégis mondani kéne valakit, akiről tudtam, hogy nagy ellenfél lehet, az Róka Adrienne volt.

Mikor hitted el, hogy megnyerheted?

Csak miután kimondták a nevem, hogy megnyertem.

Sztarenki Dóri megtudta, hogy ő nyerte a Konyhafőnök VIP negyedik évadát (Fotó: Sajtóklub)

Szerinted mi billentette feléd a mérleg nyelvét?

Nem tudom, miért billent felém a mérleg, mert még nem láttam az adást, ahol elhangzanak az értékelések. Én csak azt tudom, hogy a lehető legtöbbet kihoztam magamból aznap, úgy teljesítettem, mint még soha a konyhában, megpróbáltam a legjobb tudásom szerint irányítani a többieket és elkészíteni az ételeket. Azon a napon végre azt éreztem, a maximumot tudtam teljesíteni minden tekintetben.

Tudod már, mit kezdesz a 10 millióval?

Szeretnék mindenképpen törleszteni a lakáshitelemből, illetve félre is tenni valamennyit, mert a szabadúszó színészi lét sokszor bizonytalan. Illetve valamilyen olyan intézményt szeretnék támogatni, ahol gyerekekkel foglalkoznak.

Vannak-e a főzéssel komolyabb terveid? Ha igen, a séfed, Rácz Jenő vagy más segít-e ennek megvalósításában?

Van egy régi vágyam, hogy nyitok egy olasz reggelizőt valahol a belvárosban, de egyelőre még csak magamban érlelgetem ezt az ötletet.

Azon túl, hogy fejlődött a technikai tudásod a konyhában, még milyen változást hozott az életedbe a műsor? Például rávilágított valamire, amiről nem is tudtad, hogy az erősséged vagy gyengeséged?

Rájöttem arra, hogy sokszor túlfeszülök bizonyos helyzetekben, amiknek semmi értelme, ezeket meg kell tanulni elengedni. Soha nem lehet mindenkinek egyszerre megfelelni, és el kell fogadni, hogy vannak olyan napok, amikor nem kell buggyantott tojást készíteni. Mert nem fog összejönni, majd csak holnap. (nevet)

Rácz Jenő gratulált a Konyhafőnök VIP győztesének, Sztarenki Dórának (Fotó: Sajtóklub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top