Sztárok

Amikor Churchill felesége találkozott egy utcaseprővel

Azt mondják, minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll. Ez a kis anekdota is ennek a szállóigének a bölcsességét példázza.

A Delux Caféblog elevenített fel egy történetet, amely állítólag Winston Churchillel, a legendás brit miniszterelnökkel és feleségével, Clementine Hozierrel esett meg, amikor egyszer London utcáin sétáltak.

Winston Churchill és felesége, Clementine (Fotó: AFP)

A fáma szerint Churchillt és feleségét megszólította egy utcaseprő. Clementine váltott néhány udvarias szót a férfival, majd elköszöntek egymástól, és a miniszterelnöki pár tovább sétált. Mint kiderült, a férfi valamikor Churchill feleségének udvarlója volt.

„Látod, drágám! Milyen jól tetted, hogy nem mentél hozzá, most egy utcaseprő felesége lennél” – mondta állítólag Nagy-Britannia rettenthetetlen miniszterelnöke.

„Nem, édesem. Ha őhozzá mentem volna feleségül, akkor most ő lenne a miniszterelnök” – replikázott Clementine.

Remek történet – még akkor is, ha a valóságtartalmát nem lehet hitelt érdemlően bizonyítani. A tanulság pedig: valóban minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top