Sztárok

Batiz András a betegségéről: „Segítséget kell kérni, mert nem szégyen”

Fontosnak érezte Batiz András, hogy elmesélje a történetét, mert szerinte minden betegségnél komoly előrelépés, ha beszélni merünk róla. Ezzel nemcsak önmagunkon, de másokon is segíthetünk.

A Fókusz indulásakor Batiz András 22 éves volt, és egy csapásra országszerte ismert lett a neve, na meg az arca. 

„Akkor indultak a kereskedelmi tévék, és ez olyan mélyen égetett be az agyakba arcokat, hogy a mai napig sokan azt hiszik, hogy a tv-ben dolgozom.” 

Batiz András egykor a Fókuszban (Fotó: RTL Magyarország)

Így kezdte a ma este látható Házon kívülben, de nemcsak erről mesél majd Batiz, hanem az RTL-es munkája utáni időszakról is sok minden kiderül, például arról, amikor Gyurcsány szóvivőjeként dolgozott. Ezután a korábbi tudásait ötvözve alapított egy céget, amely jelenleg már 30 embert foglalkoztat: cégvezetők felkészítése, kommunikációs stratégiák felépítése, előadói készségek fejlesztése – csak néhány cégének tevékenységei közül. Az is kiderült, hogyan jutott mélypontra. 

„A 3 hónap alatt, amíg nem dolgoztam, megszámoltam, addig pontosan 275 darab gyógyszert vettem be. Ilyeneket. Akiknek van bármi köze a gyógyszerekhez, az már a formájukból kiolvashatja, hogy ezek szorongásoldók, és antidepresszánsok voltak.”

Depresszió, hipochondriás szorongás, pánikroham az agyvérzéshez hasonló tünetekkel. Csupa olyasmi, amiről valahogyan kevesen beszélnek a munkahelyükön.

„Pont azért vállaltam nyilvánosan problémámat, hogy példát mutassak azoknak, akik hasonló cipőben járnak. Hogy segítséget kell kérni, mert nem szégyen.”

Részletek az RTL Klub ma esti Házon kívül adásában. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top