Sztárok

Wichmann Tamás: „A gyógyulásom esélye nulla”

A kenuslegenda őszintén beszélt betegségéről és arról, hogy mekkora támogatást kap a családjától.

Szeptemberben még arról írtunk a korábbi világklasszis kenus, Wichmann Tamás kapcsán, hogy eladta kocsmáját, a bulinegyed egyik utolsó régi vágású helyét, és optimistán a betegség elleni harcra koncentrál, most a Blikknek sokkal rosszabb hírekről nyilatkozott az egykori sportoló.

Budapest, 2017. november 7.
A magyar sport kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus Budapesten 2017. november 7-én.
MTI Fotó: Czimbal Gyula

Mint mondja, kénytelen volt beletörődni, hogy hiába esett át eddig 38 kemoterápiás kezelésen, már nem tudnak segíteni rajta az orvosok. „Csodák léteznek, de nem az esetemben, a gyógyulásom esélye nulla. Bármennyire is szeretném, nem tudnak meggyógyítani, csupán az életminőségemen lehet javítani” – nyilatkozta a csontsovány sportember. 

Wichmann Tamás azért azt is kiemelte, hogy nagy támogatást kap a családjától, rengeteg szeretetet kap hat unokájától. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban most mutatták be a Wichmannról szóló Magyar lapát című portréfilmet. A telt házas előadáson a több mint 300 vendég, a sportág legkiemelkedőbb versenyzői és edzői hosszú percekig állva tapsolták a súlyos betegséggel harcoló ikont, akit ez rendkívül meghatott. Háláját fejezte ki a sorsnak, hogy elköszönhet a barátaitól – írja a Blikk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top