Sztárok

Farkasházi Réka őszinte posztja a gyermeke taníttatásáról sokakat elgondolkodtat

Farkasházi Réka a követőitől kért tanácsot.

Mindig hosszas beszélgetés előzi meg az iskolaválasztást: nyilván nem mindegy, hogy milyen intézménybe íratjuk be a gyereket. Farkasházi Réka is ezzel szembesült, hiszen, mint írja, 10 és fél éves gyermeke szétesőben van, és nem segítenek neki. A színésznő a követői véleményére volt kíváncsi, ezért egy őszinte posztot tett közzé az Instagram-oldalán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Napok óta készülök írni egy posztot arról, amiben most benne vagyunk nyakig. Csak ugye nehezen jönnek a mondatok, mert őszintének és diplomatikusnak is kellene lenni egyszerre. Védeni a gyerekemet és közben kiállni vagányan, hogy tudják mások is, hogy nincsenek egyedül. Önmarcangolás, hol rontottam el, ki a hibás, mi van ezzel a gyerekkel, mit csináljak, tehetetlen vagyok, hogy segítsek? Blablabla... Van egy 10 és fél évesem. Aki épp szétesőben van. És valódi segítség helyett leginkább csak bélyeget kap, minősítést. (Tisztelet a kivételnek.) Hiába tudom biztosan, hogy minden jó lesz és be fog érni és ember lesz belőle, időről időre elfog a kétségbeesés, hiszen a felelősség az én nyakamban van. (Legalábbis az én (én=mi=szülők) nyakamba van varrva. Pedig a nap 24 órájából pont annyit tölt velünk egy gyerek ébren, mint a különböző kötelező és egyéb foglalkozásokat vezető szakemberekkel, akik pont úgy példák és minták, mint mi szülők.) A szőnyeg szélén állunk. Ő is, én is. Leszegett fejjel. És, ahogy lenni kell, hibát hibára halmozunk. Sosem gondoltam, hogy lesznek hasonló gondjaink. Elég rosszul kezeltem első ijedtségemben. Most már higgadtabb vagyok. Hosszú távban gondolkodom. Ezt most valahogy kibírjuk, és persze megtesszük, amit lehet. De a lényeg, hogy a lelke egyben maradjon, mert ember lesz belőle, az tuti. Nem is akármilyen! “Hogy csak az lehet igazán ember, aki igazán gyermek is tudott lenni, az régi igazság. Hogy csak az egészséges ember lehet igazán hasznos tagja a társadalomnak, ahhoz kétség nem fér. És mi kikergetjük hideg, sötét téli reggelen fél hét órakor kis gyermekeinket meleg ágyukból, hogy elzavarjuk őket az iskolába, ahol mozdulatlanul, rettegésben töltik el zsenge éveik nagy részét, ahol egészségtelen, félénk, 10 éves felnőtteket faragnak belőlük...” Sz.Gy.A A teljes szöveg a fotón. #bátorvagyok #életmesék #eznemszépmese #detanulságos A szöveg tartalma a szerző szellemi tulajdona. Sem egészében, sem részleteiben nem közölhető!

Réka Farkasházi (@farkashazireka) által megosztott bejegyzés,

„(…) Nehezen jönnek a mondatok, mert őszintének és diplomatikusnak is kellene lenni egyszerre. Védeni a gyerekemet és közben kiállni vagányan, hogy tudják mások is, hogy nincsenek egyedül. Önmarcangolás, hol rontottam el, ki a hibás, mi van ezzel a gyerekkel, mit csináljak, tehetetlen vagyok, hogy segítsek?  Van egy 10 és fél évesem. Aki épp szétesőben van. És valódi segítség helyett leginkább csak bélyeget kap, minősítést. (Tisztelet a kivételnek.) Hiába tudom biztosan, hogy minden jó lesz és be fog érni és ember lesz belőle, időről időre elfog a kétségbeesés, hiszen a felelősség az én nyakamban van. (Legalábbis az én (én=mi=szülők) nyakamba van varrva. Pedig a nap 24 órájából pont annyit tölt velünk egy gyerek ébren, mint a különböző kötelező és egyéb foglalkozásokat vezető szakemberekkel, akik pont úgy példák és minták, mint mi, szülők.) A szőnyeg szélén állunk. Ő is, én is. Leszegett fejjel. És, ahogy lenni kell, hibát hibára halmozunk. Sosem gondoltam, hogy lesznek hasonló gondjaink. Elég rosszul kezeltem első ijedtségemben. Most már higgadtabb vagyok. Hosszú távban gondolkodom. Ezt most valahogy kibírjuk, és persze megtesszük, amit lehet. De a lényeg, hogy a lelke egyben maradjon, mert ember lesz belőle, az tuti. Nem is akármilyen!” – írta a közösségi oldalán Farkasházi Réka, aki a mai RTL Klub Reggeliben folytatta a gondolatmenetét. 

 

 

Fotó: RTL Klub Reggeli

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top