Sztárok

Salma Hayek legbevállalósabb pillanatai, amivel divatot teremtett

Sokszor mondták már Salma Hayekre, hogy a vörös szőnyeges eseményeken viselt ruháiban az egyik legerotikusabb sztár, akit valaha láttak. Megnéztük, mennyire igaz ez.

Salma Hayek ősszel ünnepelte az 53. születésnapját és kifejezetten büszke a korára, sőt gyakran viccet csinál abból, hogy múmiának számít már Hollywoodban, pedig még ma is téma a megjelenése, legutóbb például a Golden Globe-os dekoltázsa komplett cikkeket ihletett. Amióta a kilencvenes években felfigyeltek rá a filmkészítők, gyorsan a fotósok kedvenc alanya lett, és a divatvilágban kifejezetten úttörőnek számított azzal, amilyen bevállalós ruhákban jelent meg nyilvános eseményeken. Az első ilyen emlékezetes pillanatok egyike 1997-ben volt, amikor egy csillogó fehér Armani ruhában vonult be az Oscar-gálára, a fején egy királynős tiarával. 

„Nem voltam ismert, ezért nem sokan ajánlották, hogy felöltöztetnek a gálára, és teszem hozzá, máig hálás vagyok Signore Armaninak, amiért adott egy ruhát. Csak azt tudtam, hogy tiarát akarok viselni, és mindenki azt mondta, hogy őrült vagyok, csak nevetségessé teszem magamat. (…) Akkor is tiarában mentem, és mi történt? Mindenki elkezdett tiarát viselni, de még soha senki nem ismert el azért, hogy divatba hoztam.”

Salma Hayek 1997-ben az Oscar-gálán így jelent meg (Fotó: Barry King/Liaison)

Egy másik emlékezetes pillanata ugyanebből az időszakból az 1998.-as MTV Video Awards-on volt, amikor nem tudta eldönteni, milyen ékszert viseljen az egyszerű fekete ruhájához, ezért végül kamutetoválásokkal díszítette fel magát. A pillangókból jutott Salma Hayek nyakára, mellére, karjára és a hátára is.

„A lepkét jó ötletnek tartottam, de fel kellett festeni, mert akkoriban nem voltak még felragaszthatós tetoválások, nekem pedig határozott elképzelésem volt” – mondta a Vanity Fair magazinnak. 

Salma Hayek (Fotó: Ke.Mazur/WireImage)

A hátát díszítő pillangó volt a gála egyik leginkább fotózott „kiegészítője”. 

Salma Hayek az MTV gálán 1998-ban (Fotó Ke.Mazur/WireImage)

A következő évben egy hosszú tüllös szoknyát viselt, rövid felsővel, amit maga „talált ki”, mert akkoriban sok DIY-jellegű ruhát kellett összeállítania magának, mivel alig akadtak latin-amerikai sztárok Hollywoodban, és nehéz volt bárkit is találni, aki öltöztetni akarta volna. 

Salma Hayek az American Cinema díjátadón 1999-ben (Fotó: Barry King/Liaison)

„Más lányoknak ajánlottak mindenféle ruhát, de a mexikóiaknak nem, mert azt gondolták, úgysem lesz tartós a sikerünk, minek invesztáljanak belénk? Azóta már megváltoztak az dolgok.”

Számos más történetet is fel lehetne eleveníteni, például azt, amikor egy nagyon mutatós angórakardigánt vett fel Cannes-ban a selyemszoknyájához, amihez intéztek neki gyémántokat is az alkalomra. 

Salma Hayek 1999-ben Cannes-ban . (Fotók: Ke.Mazur/WireImage; Ron Davis/Getty Images)

Néhány ilyen emlékezetes bevonulással később, 2002-ben Annie Leibovitz elkészítette a Frida után a Vouge címlapot Salma Hayekkel, és utána már nem kellett könyörögnie a ruhatervezőknek, ők álltak sorban nála, és tettek jobbnál jobb ajánlatokat. A 2018-ban viselt Gucci ruha fejezi ki szerinte leginkább azt, amit a divatról gondol. 

„Nagyon jó, hogy hozzáférek a legnagyobb divatmárkák termékeihez. Nagyon jó, hogy vannak divatangyalaim, akik figyelnek és vigyáznak rám. Megtérült a sok kísérletezésem.”

Salma Hayek a BAFTA-gálán 2018-ban Gucci ruhában (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Rengeteg ruhájára emlékszik vissza szívesen, erről az MTV díjátadóról ma már csak annyit mondott: pont olyan dögösen néz ki, mint Ariana Grande, pedig Ariana Grande még akkor meg sem született. A megjelenését amúgy a rózsával akarta feldobni, mert abban az évben a legjobb filmes csók kategória miatt hívták meg a díjátadóra. 

1996-ban az MTV Movie Awards gálára ebben a dögös ruhában ment Salma Hayek (Fotó: Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

Sok régi emléket elevenített fel a sztár ebben a videóban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top