Sztárok

Minden nő szerelmes volt Bujtor Istvánba – 40 éves A Pogány Madonna

Negyven éve készítették, és 1981-ben mutatták be a Bujtor István novellájából született akció-krimivígjátékot, A Pogány Madonnát, melyben Kern András és Kállai Ferenc mellett Gór Nagy Mária is szerepet kapott. A színésznő a régi szép emlékekről mesélt.

Emlékeztek még Ötvös Csöpi és Kardos doktor kettősére? Ennyi idő után is képtelenség őket elfelejteni és megunni. A Pogány Madonna volt a 2009-ben elhunyt Bujtor István első olyan filmje, ahol a balatoni nyomozó szerepébe bújt

„Magánéleti válságban voltam, a gyerekeim apjával akkor töredezett az életünk. István írta, rendezte és játszotta a főszerepét a filmnek, volt elég dolga, mégis mindig maradt ideje, hogy ápolja a lelkem” – emlékezett vissza a Borsnak Gór Nagy Mária, aki nemrég zárta be színitanódáját

Fotó: Youtube

„Kállai Feri, Kern András és István. Fantasztikus kollégák voltak. Emlékszem, az üdülőtelepen laktunk bungalókban, és esténként mentünk mulatni a Baricska csárdába. Andris, István és én iszogattunk, beszélgettünk, nagyon jó volt. Ott volt Bánhidi Laci bácsi is, ő játszotta Matuskát, aki szeretett pityókázni. István kérte, hogy ne adjanak neki inni” – nosztalgiázott tovább a színésznő, aki szerint akkoriban mindenki szerelmes volt Bujtor Istvánba. Még Nyugat-Németországból is tömegével jöttek a rajongók Balatonfüredre, hogy találkozzanak vele.

Gór Nagy Mária bevallotta, hogy egy időben ő is oda volt a sármos színészért. „Főiskolás voltam, amikor a Csend és kiáltást játszottuk. Akkor olyan szerelmes voltam Istvánba, hogy nem láttam tőle” – meséli a színésznő, aki a haláláig jó barátságot ápolt „Ötvös Csöpivel”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top