Sztárok

Vitray Tamás különös szerepet kapott, egy operában lép színpadra

Nem mindennapi operabemutatóval készül idei évadára a Szegedi Szabadtéri – Vitray Tamás is szerepet kapott.

Händel vígoperai jellegű, fordulatokban gazdag művében, az Agrippinában mások mellett Mester Viktória, Ludovik Kendi, Hanczár György és Gyüdi Eszter is főszerepet kapott. Sőt, kommentátor szerepben a népszerű újságíró is színpadra lép, bár még sosem szerepelt színdarabban azelőtt. Vitray Tamás pár hónappal ezelőtt vallotta be, hogy elválnak Kállay Borival. Úgy látszik, ez az élethelyzet új utakat nyitott meg előtte.

A cselekmény szálait mozgató, a hatalomhoz görcsösen ragaszkodó címszereplő Mester Viktória lesz, míg fiát Nérót, a leendő császárt, Hanczár György alakítja. A fiatal tenor nemcsak a hazai, de a nemzetközi színpadon is ismert, többek közt Csehországban, Franciaországban és Németországban is imádták a nézők. A hatalom közelébe elbűvölő szépségével jutó Poppea figuráját Gyüdi Eszter kelti életre. Ausztriától Romániáig már meghódította az operaközönséget Ludovik Kendi, aki ezúttal Pallanteként tér vissza a Szabadtéri deszkáira. A neves énekesgárda mellett a darabban egy különleges szereplőt is láthatnak a nézők: a kommentátor szerepében ugyanis Vitray Tamást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top