Sztárok

Bizalmi válsággal küzd Eszenyi Enikő a Vígszínházban

Kihívója állítja ezt.

Több alkalommal felmerült a bizalmi szavazás a Vígszínház vezetőjével, Eszenyi Enikővel szemben, állítja Csányi János rendező, aki Eszenyi riválisa a színház igazgatói pályázatán – írja a Hvg.hu.

A lap szerint Eszenyi válságát az is mutatja, hogy bár azt kérte a társulattól, hogy régi bizalmasa, Hegedűs D. Géza képviselje a társulat véleményét a szakmai bizottságban, a társulat többsége nem a színésznek a szavazólapra előre rányomtatott neve mellé tette az x-et, hanem Hegyi Barbara nevét írták rá.

Csányi szerint súlyos belső gondok vannak a színházban, az elmúlt évtizedben 47 színész távozott a társulatból, ami a teljes színtársulattal megegyező létszám. A rendező szerint gond az is a Vígben, hogy sem a produkciók formavilágában, sem a szakmai igényességben nem volt következetesség. „A bemutatók (nagylelkűen fogalmazva is) vegyes minőségűek voltak. Mintha elveszett volna a Vígszínház arca” – fogalmazott.

Csányi János hozta létre 1994-ben azt a Szentivánéji álom című előadást, amely olyan jól sikerült, hogy a részvevők elhatározták, együtt maradnak, és színházat alapítanak. Ez lett az újonnan épült Bárka Színház. Igazgatóként nem volt sikeres, a társulat tíz tagja az ezredfordulón lemondásra szólította fel az alapító-igazgatót, „feloldhatatlan művészi és emberi bizalmatlanság” okán, ő azonban maradt.

(Kiemelt kép: Emmer László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top