Sztárok

Pucéran olvasgat a színpadon a Drága örökösök Tomikája, Mohai Tamás

Formabontó előadásban mezteleníti le magát Mohai Tamás.

Egy újonnan induló, rendhagyó irodalmi esten a kivillanó testrészek mellett a lelkük darabjait is felfedik olyan ismert hazai színészek, mint Simon Kornél, Barna Zsombor és Mohai Tamás, ezzel buja játékosságot kölcsönözve az irodalomnak. 

Pucér fiúk olvasnak címmel március 7-én indul útjára a Mozsár Műhely új előadássorozata, amelyet a 2012-ben Angliában indult, Naked Boys Reading című mozgalom inspirált. Hazánkban ezúttal színházi környezetre adaptált, újraértelmezett formában debütál az előadás, amelyben ismert színészek a testi-lelki kitárulkozás szintjére emelik az irodalmi élményt. Az édenkerti koncepciót azonban egy izgalmas csavar is koronázza, hiszen az ismert férfi szereplők minden alkalommal egy-egy kortárs magyar írónő karakteres és humorral fűszerezett írásait viszik színpadra.

Az első előadásban Barna Zsombor és Mohai Tamás mellett Simon Kornél is levetkőzi majd a gátlásait. „Elsősorban a kíváncsiság hajt ebben a projektben, mivel magánemberként is visszafogott, szemérmes személyiségnek tartom magamat, ráadásul eddig színészként is kevésbé találtak meg a meztelenebb szerepek. Számomra is kihívás, egy erőpróba, hogy a hétköznapitól eltérő helyzetben kell abszolválni ezt a feladatot. Emellett nagy kérdés számomra, hogy a meztelenség aktusa a kortárs gesztuson képes-e túlnőni, és milyen hozzáadott értékeket tud majd felmutatni” – vélekedett Kornél.

Fotó: Németh Gabriella

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top