Sztárok

39 év után nem Steven Spielberg rendezi a következő Indiana Jonest

Új rendezővel, de Harrison Ford főszereplésével érkezhet az Indiana Jones 5, de csak 2021 után.

Átengedi a rendezést Steven Spielberg, így nem ő, hanem James Mangold viheti filmre az Indiana Jones-sorozat 5. részét – tudta meg a Variety.com. A széria első epizódja, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben aratott sikert és gyűjtött be négy Oscar-díjat, még Spielberg rendezésében.

Mangold legutóbb Az aszfalt királyai című filmet rendezte. Spielberg állítólag maga döntött arról, hogy nem rendezi meg az Indiana Jones 5-öt, mivel úgy érezte, hogy egy új rendező új nézőpontból képes megfogni a történetet, és esetleg a fiatalabb generációkat is jobban meg tudja szólítani. Ugyanakkor nem marad távol a filmtől, ő lesz ugyanis a producer.

Harrison Ford marad Indiana Jones (Fotó: Wikipédia)

Harrison Ford marad Indiana Jones (Fotó: Wikipédia)

Harrison Ford Indy megszemélyesítőjeként azonban továbbra is marad a film kulcsfigurája. A 77 éves színész, aki a tudós kalandort játssza, az utóbbi hetekben többször nyilatkozott a készülő filmről.
    
A Disney filmstúdió 2016-ban közölte először, hogy lesz újabb folytatása az Indiana Jones-kalandoknak. Akkor még arról írtak, hogy Spielberg rendezi, Ford játssza a főszerepet, és 2019 nyarán mutatják be. Aztán egy évvel elhalasztották a premiert, majd még egy évvel későbbre, 2021-re tolták el. Az Indy-filmek forgatókönyvírója, David Koepp közben otthagyta a produkciót, és helyét Jonathan Kasdan vette át.
    
A Variety szerint valószínűsíthető, hogy az új rendezővel a produkció újabb késedelmet szenved és csak 2021 után mutatják majd be.

Indiana Jones-érdekességek

Bulizenét csináltak az Indiana Jones hangeffektjeiből

Ismerd meg az igazi Indiana Jonest!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top