Sztárok

Kárpáti Rebekát elvarázsolta az örökbefogadott lánya: „Két éve vágyom az anyaságra!” – új szerelmével már együtt élnek

Kárpáti Rebekával az utóbbi időben sok minden történt, távozott a Jóban Rosszban sorozatból, felbontotta eljegyzését focista kedvesével, és év elején Kongóba utazott, mert jelképesen örökbefogadott egy ott élő kislányt. Az egykori szépségkirálynő az nlc-nek mesélt új szerelméről és az anyaság utáni vágyáról.

Hogy jött az ötlet az örökbefogadásra?

Aki ismer, az tudja, hogy az utóbbi két évben mennyire vágyom az anyaságra. Fiatalon szeretnék édesanya lenni, szeretnék nagy családot, szerintem már megérettem rá. A jelképes örökbefogadáson egy percig sem gondolkoztam, miután megismertem az Afrikáért Alapítvány programját. Bárki segíthet úgy az ott élő gyerekeknek, hogy havi rendszerességgel fizet nekik egy minimális összeget. Ezzel az adott gyerek iskoláztatását és az étkezését tudják Kongóban biztosítani. Emellett tanszereket és egyéb szükséges dolgokat is küldtem neki, amíg nem találkoztunk.

Megnézem
Összes kép (6)

Te választottad ki, kit támogatsz?

Az alapítvány kint élő munkatársai segítettek a választásban, de amint megmutatták a kislány képét, és meséltek az életéről, már semmi nem volt kérdés. Ő egy ötéves, gyönyörű szép gyerek, akit Davinának hívnak. Az is megfordult a fejemben, hogy hazahozom Magyarországra egy kis időre. De sajnos ezt nem tehetem. Nem lenne neki jó, ha kiszakítanám őt a környezetéből, aztán amikor hozzám szokott, újra visszavinném. Azon viszont elgondolkoztam, hogyha nagyobb lesz, az iskoláztatását Budapesten oldhatnánk meg, és akkor jöhetne hozzám. De ez a jövő zenéje.

Izgultál, amikor először találkoztatok?

Nagyon. Davina éppen az óvodában játszott a barátaival, amikor megérkeztem hatalmas csomagokkal, játékokkal, ruhákkal. Először megszeppent, de aztán látta, hogy nagy szeretettel közeledek felé. Pár nap elteltével már a testvérével, aki szintén Rebeka, odajöttek hozzám. Onnantól pedig nagy volt a szerelem. Az volt a nehéz, hogy nem beszéltünk egy nyelvet, ők lingalóul beszélnek és franciául, amit én sajnos nem tudok. Ezért France, az Alapítvány vezetője tolmácsolt nekem. A gesztusaimból persze értett sok mindent. Így megtaláltuk a közös hangot. Egy humanitárius misszióval utaztam egyébként ki, aminek volt egy orvosi része is. Sok gyereket gyógyítottak meg a szakemberek. Rengeteg adományt vittünk ki Davina leendő iskolájába, és jó volt látni, hogy jó helyre kerülnek az ajándékok.

Kárpáti Rebeka és örökbe fogadott kislánya, Davina

Kárpáti Rebeka és örökbe fogadott kislánya, Davina

Voltál az otthonában is?

El sem hittem, milyen szegénységben élnek ott családok. Olyan volt a házuk, mint egy tyúkól, körülbelül nyolc testvérével él ott az édesanyjával. Nagyon megrendítő volt ezt látni. Megtudtam azt is, hogy az a pénz, amivel Davinát havonta támogatom, az biztosítja, hogy elkezdhesse az iskolát. Ez még inkább ösztönöz arra, hogy soha ne hagyjam őt magára. Megható volt minden pillanat, soha nem felejtem el az utazásunkat. Szeretnék ismét útra kelni hozzá, remélem, lesz majd rá lehetőségem.

A jótékonykodás szívügyeddé vált?

Nagyon régen szerettem volna olyan dolgot csinálni, amivel segíthetek másoknak. Teljesen véletlenül találtam rá az Afrikáért Alapítványra, és tudtam, hogy ez az, amit kerestem. Itt jelképesen bárki örökbe fogadhat gyermeket, amivel nagyon sokat tud segíteni a Kongóban élőknek. Rengeteg baba születik nap, mint nap, akik az életükért küzdenek. Jó lenne, ha nagyobb lenne az összefogás a rászorulók megsegítésére. Én azóta sokkal boldogabbnak érzem magam, tudom, hogy jót teszek valakivel.

Kárpáti Rebeka és új szerelme, Fecó

Kárpáti Rebeka és új szerelme, Fecó

És tényleg boldogabb is lettél, mert közben újra szerelmes vagy.

Igen. Hosszú idő után végre azt érzem, hogy igazán a helyemen vagyok. Lassan fél éve vagyunk együtt Fecóval, akit már régebb óta ismerek, de ha négy éve azt mondta volna nekünk valaki, hogy mi majd egy pár leszünk valaha, kinevettük volna… Az élet hatalmas játékmester. Külsőre – akik felületesen ismernek – sokan nem értik, hogy mi hogy lehetünk együtt. Hiszen Fecó a vadóc, tetovált, extrémebb külsejű hairstylist, engem pedig sokkal visszafogottabbnak és aranyosabbnak tartanak. Szerencsére a tökéletes összhang valahogy pont így jön össze. Együtt élünk, jó csapat vagyunk, és rengeteg tervünk van a jövőre nézve is, legyen az munka, karrier, vagy családalapítás is.

Mikor szeretnél gyereket?

Először házasodni szeretnék, ebben konzervatív vagyok. Persze, nem tudhatjuk, hogy alakul, de én legszívesebben csak a boldogító igen után vállalnék babát, még akkor is, ha már nagyon szeretnék anya lenni. Úgy érzem, már felkészültem, de még friss a kapcsolatunk, nem kapkodunk el semmit. Ráadásul szeretnénk saját lakást is, úgyhogy most ezen dolgozunk mindketten. Most szárnyalok, annyira jól érzem magam. Olyan, mintha a helyére kerültek volna a dolgok. Szerelmes vagyok és kész.

Mivel foglalkozol mostanában?

A műsorvezetés lett számomra a fő irány, amit szeretnék a jövőben is csinálni. A TV2-nél szerencsére lesz lehetőségem, de ez még a jövő zenéje. Ebben érzem jól magam, és remélem, meg is mutathatom mire vagyok képes.

Nagyon ad magára

Imádok sminkelni, de ez nem azt jelenti, hogy ne mennék ki az utcára festék nélkül. Az idő múlásával észrevettem magamon, hogy most már sokkal többet foglalkozom az arcápolással, mint korábban. Néha járok arcregeneráló kezelésre, és figyelek arra, milyen krémeket, ápolókat használok. Ezen kívül járok kétszer-háromszor edzőterembe edzeni és futok is. A külső igenis fontos, és a megjelenés is. Ezt majd anyukaként sem fogom elfelejteni.

Nem Kárpáti Rebeka az egyetlen, aki elkötelezte magát: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top