Sztárok

Fésűs Nelly: „Ezért is olyan furcsa kimondanom, hogy Lajos a férjem”

Két gyereket nevel, emellett nyolc darabban játszik és a Dívák énekeseként egyfolytában járja az országot. Fésűs Nelly nem panaszkodik, sőt úgy érzi, minden kerek körülötte. Családról, gyereknevelésről és házasságáról mesélt az nlc-nek.

Idén ősszel lesz két éve, hogy Vajtó Lajossal összeházasodtatok. Más lett a kapcsolatotok?

Csak úgy szalad az idő… (mosolyog) A mai napig ebben a boldogságmámorban úszom, nagyon szeretem őt, és szerintem ez napról napra erősebb lesz bennem. Szerelmes vagyok és kész! Mivel Lajos nem ragaszkodott a házassághoz, én nem is erőltettem soha. Egy időben le is mondtam erről, ezért is lepett meg, amikor titokban megszervezte az esküvőnket. Szerintem ezért is van az, hogy a mai napig furcsa kimondanom, hogy Lajos a férjem. Még mindig nem hiszem el, hogy teljesítette az egyik legnagyobb álmomat. Hálás vagyok neki nagyon. Azóta mindenhol a feleségeként mutat be, nemcsak a gyerekei anyjaként.

Fésűs Nelly és Vajtó Lajos, már másfél éve házasok. (Fotó: Fésűs Nelly)

Fésűs Nelly és Vajtó Lajos már másfél éve házasok (Fotó: Fésűs Nelly)

Akkor Lajos nagy változáson ment keresztül.

Én nem változtattam rajta semmit, ő akart változni. De ez már akkor elkezdődött, amikor öt és fél éve megszületett a lányunk. A legnagyobb változást Elza hozta meg az életében, engem pedig azóta szó szerint a tenyerén hordoz. Nincs olyan dolog, amit ha kérnék, ne tenne meg, és persze ez Elzával és Csengével is így van.

Lajos jó édesapa?

A legjobb. Elza és ő szinte elválaszthatatlanok. Igazi apa-lánya szerelem van köztük. A reggel mindig az övék, Lajos kelti a lányunkat, és ő viszi minden áldott nap óvodába. Nincs olyan, hogy nem, mindent lemond azért, hogy Elzával lehessen reggel. Elza most szerepjátékokat játszik folyamatosan, reggelente Piroska és a farkast szoktak játszani, amíg be nem érnek az óvodába. A lányunk iszonyatosan nagy színésznő, nagyon szépen is beszél, egyszerűen odavagyunk érte.

Vajtó Lajos és Elza (Fotó: Fésűs Nelly)

Vajtó Lajos a kislányával, Elzával (Fotó: Fésűs Nelly)

A másik lányod, Csenge lassan tizennyolc éves lesz. Milyen a kapcsolatotok?

Régebben nagyon szigorúan neveltem Csengét, de ezt egy cseppet sem bántam meg. Sőt látom azt, hogy milyen felnőtt válik belőle, és néha mosolygok is rajta, hogy ő már kész nő. Ma már nem használok szigort, inkább a beszélgetések mellett tettem le a voksomat. Azt gondolom, hogy mindent meg tudunk beszélni egymással, és ha valami problémánk van, akkor azt soha nem söpörjük a szőnyeg alá. Szerencsére Csenge nagyon visszafogott lány. Nem szereti az éjszakai életet, ha elmegy bulizni, inkább a barátaihoz, és nem szereti az alkoholt sem. Ebben teljesen rám ütött. Még szilveszterezni is két kölyökpezsgővel ment tavaly. És egy kortyot sem ivott éjszaka. Nagyon komoly gyerek.

Mi lesz Csenge, ha nagy lesz?

Belsőépítésznek készült, régóta érdekli őt ez a terület. De most éppen változik ez a nézete, mert nagyon kemény elméleti része van ennek a szakmának, amit ő nehezen tudna elsajátítani. Nem olyan típus. Szerintem mégis az éneklés mellett rakja majd le a voksot, aminek én szívből örülök. Nagyon jó hangja van, és tudom, hogy sokra viszi még egyszer. Iszonyatosan tehetséges, és úgy látom, hogy az éneklésben örömét fogja lelni. Szóval valószínűleg a Zeneakadémiát fogja választani, egyébként már tíz éve zongorázik.

Nelly nagylányával, Csengével (Fotó: Fésűs Nelly)

Nelly nagylányával, Csengével (Fotó: Fésűs Nelly)

Milyen vagy szigorú anyaként?

Ezt a kislányom tudná elmesélni, mert a szigort most éppen nála kell alkalmaznom. Elza öt és fél éves, és ez az a kor, amikor meg kell szabjuk a határokat. Már most meg kell tanulnia, hogy minden este elpakoljuk a játékokat, rendet teszünk a lakásban. Összehajtogatjuk a levetett ruhákat, és sok minden mást. Persze rengeteget játszunk is vele, mindenben partnerek vagyunk. Mostanában a kedvence az, hogy fürdés közben én vagyok az ő gyereke, és ő osztogatja a feladatokat nekem.

A főzésbe is bevonod a kicsit?

Próbálom. Szereti is egy ideig, de amikor például krumplit hámozunk, akkor azt mondja, csináld inkább te, anya. Viszont a palacsintasütést imádja, ő keveri el a hozzávalókat és persze tölti meg a palacsintákat.

Mennyire étkeztek egészségesen?

Néhány éve száműztem a fehér cukrot a konyhából, több zöldséget és gyümölcsöt eszünk, és most már a krumplit is igyekszem teljesen kiiktatni a háztartásból. A minap éppen rakott krumplit főztem édesburgonyából. Ez még a férjemnek is nagyon ízlett, bár ő egy kis csípős paprikával megfűszerezte.

Mennyit foglalkozol a külsőddel, jársz edzeni?

Egy időben sokat foglalkoztatott az, hogyan nézek ki, és rendszeresen jártam edzőterembe. Most pedig egyáltalán nem járok sehová. Nem azért, mert lusta vagyok, hanem egyszerűen nem érzem úgy, hogy kellene. Lajos persze noszogat, hogy menjünk együtt, de amíg én nem érzek erre késztetést, úgysem fogok menni.

A szépségápolásra figyelsz?

Igen, bár hozzá kell tennem, plasztikai műtétet soha nem végeztetnék el magamon. Viszont arckezelésekre és arcmasszázsra szívesen járok. Figyelek arra, hogy jó minőségű krémeket használjak, és arra is, hogy sok folyadékot fogyasszak.

Mostanában sokat jártok fellépni a Dívákkal. Lajos vigyáz ilyenkor a lányokra?

Igen, ő mindig mindenben partner, ha neki kell fürdetnie Elzát, akkor örömmel teszi. Tényleg nagyon jó apa, számíthatok rá minden pillanatban. A Dívák mostanában erőre kapott. Tizennyolc évesek lettünk, és ez valamilyen lökést is adott nekünk. Találtunk egy jó menedzsert, aki egyengeti az utunkat. Már most le vagyunk kötve jó pár hétvégére, és előjegyzésünk van szilveszterre is. Ennek mi nagyon örülünk. Ehhez persze hozzájárul az is, hogy a social mediában is egyre nagyobb szerepet játsszunk, Détár Enci is elkezdte használni a közösségi oldalakat, aminek kifejezetten örülünk Ladinek Jucival.

Hány darabban játszol most?

Tavaly tizenegyben játszottam, idén csak nyolcban. De ez is bőven elég. Játszom a Veres1 színházban, a Vidám Színpadon, a Ram Colosseumban. Nagyon szeretem a színpadot, ez ad nekem igazi erőt. Szeretem az új kihívásokat, és ha jön valami új, azonnal belevágok. A munka így számomra szórakozás is, nem tudok betelni vele!

Fésűs Nelly a családi életéről korábban keveset hallottunk: 

Fésűs Nelly a családjával (Fotó: Fésűs Nelly)

Fésűs Nelly a családjával (Fotó: Fésűs Nelly)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top