Sztárok

Meghalt Max von Sydow

90 éves korában meghalt Max von Sydow, A hetedik pecsét és Az ördögűző színésze.

90 éves korában, vasárnap meghalt Max von Sydow svéd színész. A hírt felesége közölte hétfőn a Paris Match hetilappal. 

Max von Sydow 1929-ben született a svédországi Lundban. 1955-től dolgozott együtt Ingmar Bergman rendezővel, akivel a modern művészfilm klasszikusait készítették el közösen: ő játszotta a főszerepet A hetedik pecsétben, de játszott A nyár végében, a Szűzforrásban és a Farkasok órájában is.

Európai sztár lett, majd Hollywoodban is egyre többet játszott. Kulcsfontosságú szerepe volt Az ördögűzőben. Számos egyéb film mellett feltűnt a Conan, a barbárban, a Dűnében és a Hannah és nővéreiben is. Idős korában is folyamatosan forgatott, az utóbbi években a Star Wars: Az ébredő Erő és a Trónok harca rajongói is találkozhattak vele. Utolsó bemutatott filmje a Kurszk című történelmi thriller volt.

Max von Sydow

Max von Sydow Az ördögűzőben (Forrás: Warner)

Max von Sydow 1997 óta második feleségével, Catherine Brelet színésznővel élt együtt. Összesen négy gyereke született, kettő Brelet-től, kettő előző feleségétől, Christina Olintól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top