Sztárok

Sok mindenen keresztülment Hien: 14 éves lányként lett sztár, mi történt vele a Megasztár óta?

Kicsit mintha eltűnt volna az emberek szeme elől Hien, aki alig volt 14 éves, amikor jelentkezett a Megasztárba. Jelenleg az Egyesült Államokban él, és az Instagramon hallhatjuk, hogy a hangja egyre káprázatosabb.

Volt idő, amikor alig-alig lehetett hallani Hienről, az utóbbi időben viszont az RTL Reggelijében többször is szerepelt, ráadásul a nagy sikerű Álarcos énekes kapcsán is sokszor emlegetik. De nézzük, mi érdekli az embereket az énekesnővel kapcsolatban.

Amire a legtöbben keresnek: Hien Megasztár

Lassan annyi év telt el az utolsó Megasztár óta, hogy kezdjük elfelejteni. Ráadásul Hien nem az utolsó, hanem annak negyedik évadában szerepelt. 2008-at írtunk ekkor. Ennek az évadnak a házigazdája Tilla és Szekeres Nóra volt, a győztese pedig Király Viktor. Hien 14 évesen jelentkezett a tehetségkutatóba. Egészen a hatodik helyig menetelt, ami szép teljesítménynek számított, pláne egy ennyire fiatal lánytól. Amikor egy napilap online beszélgetésén a rajongók megkérdezték, hogy miért jelentkezett ilyen fiatalon, ezt válaszolta.

„Én döntöttem úgy, hogy jelentkezek a Megasztárba, és a szüleim is támogattak ebben. Úgy érzem, hogy hiába vagyok 14 éves, de megálltam a helyemet a versenyben, és be fogom tudni pótolni a tananyagot az iskolában.”

Hogy Hien mennyire nem a levegőbe beszélt, arra az is bizonyíték, hogy nemcsak leérettségizett, de mégy főiskolára is felvételt nyert. Végül 2014 tavaszán ösztöndíjjal tanult tovább, a világ legjobb könnyűzenei egyetemén, a Berklee College of Musicon. 2019-ben le is diplomázott Bostonban. A diplomaosztóján pedig édesanyjának mondott köszönetet. Sokan attól is féltették, hogyha ennyire fiatalon belekerül a celebvilág forgatagába, akkor nem lesz kontroll az életében, és nehéz helyzetbe kerül. Ő azonban erre is rácáfolt. Egy korábbi interjúban így emlékezett vissza erre az időszakra a Borsban.

„Engem a szüleim úgy neveltek, hogy a földön járjak. Próbáltam nem elszállni magamtól. Nem szeretném elfelejteni, miért is kezdtem el énekelni. Azért, mert szeretem. Mindig is benne volt a fejemben, hogy vannak negatív melléktermékei is a szakmának, de húztam egy határt. Én csak olyan felkérést vállalok el, amiben jól érzem magam, de ez nem azt jelenti, hogy elítélem azokat, akik egy kicsit celebesebbek lettek. Ha ők így jól érzik magukat, ha nekik ez kell az érvényesüléshez, akkor csinálják.”

Amire a legtöbben keresnek: Hien – Caramel

Molnár Ferenc Caramel a Megasztár második évadát nyerte meg, Hien pedig a negyedikben indult. Az éneklés iránti szenvedély, és a tehetségkutató közös volt bennük, s ők ketten valahogy egymásra találtak. Caramel és Hien 2011-ben jöttek össze, ekkor a férfi 29, az énekesnő pedig 17 éves volt. Bár nagy szerelemnek indult, kevesebb mint egy év alatt el is halt ez a kapcsolat, 2012 őszén, amikor Caramel a The Voice tehetségkutató zsűrijében ült, a a pár szakított. Sokan tudni vélték, hogy a nagy korkülönbség miatt szakítottak, de az énekes a Blikknek ezt cáfolta.

Hien és Caramel (Fotó: Gálos Mihály Samu)

Hien és Caramel (Fotó: Gálos Mihály Samu)

„Azt kell mondjam, hogy Hien sokkal tisztább, őszintébb, felnőttebb volt nálam ebben a kapcsolatban, sőt inkább én voltam egy hülye kisgyerek, vagyis szó sincs arról, hogy a nagy korkülönbség miatt lett vége a szerelmünknek. A pontos okát viszont magam sem tudom elárulni, annyira hirtelen történt… Én most is nagyon szeretem őt, és a kedvenc énekesnőm marad, de így kellett lennie” – magyarázta a lapnak akkor Caramel. Egykori párja, Hien hetekkel később a Best magazinnak beszélt a szakításról, és érezhetően megviselte az elválás, még akkor is, ha nem tartott nagyon sokáig a kapcsolat.

„Nagyon jó neveltetést kaptam, és ahogy Caramel is bevallotta, én sokkal tisztább és őszintébb ember vagyok, mint ő. A párod valahol a te tükörképed. Néztem őt, és rájöttem, hogy nem ugyanazt látom. Vagyis rájöttem, hogy ha vele maradok, akkor hazudok magamnak…”

Mi lett Hiennel, a Megasztár egykori 14 éves kislányával?

Amire a legtöbben keresnek: Hien: Túl szép

 A Túl szép a címe Hien első nagy slágerének, amely 2009-ben az első albumán jelent meg. A lemez a Korál dobosának, Dorozsmai Péternek a stúdiójában készült. A dal Romhányi Áron (United) szerzeménye, a szöveget pedig Szabó Ági jegyezte. Érdekesség, hogy a klip Nánási Pál munkája, amellyel 2010-ben megnyerte élete első VIVA Comet-díját.

Amire a legtöbben keresnek: Hien párja

Caramelről már írtunk, de kiket láthattunk még Hien oldalán az elmúlt években? Az énekesnő nem szívesen teszi ki a magánéletét a kirakatba. Ritkán beszél arról, ha boldog párkapcsolatban él, de azért így is van néhány információ, amit tudhatnak a rajongói.

2013-ban jött össze a nála tizenöt évvel idősebb D.J. Karmatronic, azaz Achilles F. Spartával.  Hien szinte ragyogott, kivirult ettől a kapcsolattól, és időközben betöltötte a húszat. Úgy tűnt, hogy teljes a harmónia, erről árulkodtak a szavai is.

„Kiegyensúlyozottnak érzem az életem, magamra találtam”– mondta a Borsnak. Néhány hónappal később, amikor elérkezett a nyári díjátadók, a Bravo Otto és a Viva Comet időszaka, már nem együtt jelentek meg az eseményen. Kiderült, hogy a pár szétment, Hien pedig szűkszavúan csak annyit mondott az újságírók érdeklődésére, hogy nem akar mostanság fejest ugorni egy friss kapcsolatba.

Achilles és Hien

Achilles és Hien

Arról már csak később mesélt, hogy az egyetemen is megismerkedett valakivel, ám hamar elhalt a kapcsolat méghozzá a férfi miatt.

„Több fiúval is randiztam, és volt köztük egy, aki megfogott. Tényleg a zsánerem, de ő volt az első, aki jól átvert” – mondta a Pimaszúr átcuccol műsorában. Itt vetődött fel a kérdés, hogy Hien valóban olyan nő, aki gyakran összetöri a férfiak szívét? Ez azonban nem is állhatna távolabb a valóságtól! „Egyáltalán nem érzem azt, hogy egy gonosz vadász lennék, akinek az a passziója, hogy magába bolondítja, aztán eltapossa a férfiakat. Én mindig megpróbáltam a végsőkig megmenteni a kapcsolataimat. Csak akkor mondtam, hogy vége, amikor végleg betelt a pohár. Lapoztam, és soha többé nem akartam visszanézni… Én inkább a kapcsolatok alatt szenvedtem. Persze utána is nehéz volt az ilyen érzelmi válságokból kimászni, de én már a kapcsolat alatt »meghaltam«, míg a párom utána. A szerelmeim nagy részében a nehézkes, frusztrációval teli dráma volt a jellemző, nem a felhőtlen, boldog pillanat” – mondta az RTL műsorában 2017-ben.

Amire a legtöbben keresnek: Hien szülei

Hien szüleit még a Megasztár alatt megismerhettük, hiszen mindig ott szurkoltak lányuknak. A figyelem középpontjába egy bírósági ügy kapcsán kerültek, de mi is történt pontosan? Az énekesnő édesapját 2010 nyarán tartóztatták le, miután több társa mellett embercsempészettel gyanúsították meg. A férfi egy évig ült börtönben, majd házi őrizetbe került, ezt követően jött a lakhelyelhagyási tilalom, amiből már megszökött, s nem tért vissza az országba. Bár nemzetközi elfogatóparancs van érvényben rá, a tárgyalásig nem került elő, 2020. február 14-én a távollétében hozták meg az ítéletet. Ennek értelmében másodfokon öt év börtönre ítélték a férfit, Hien féltestvérének két évre kell börtönbe vonulnia. Édesanyja is a vádlottak között volt, őt kétmillió forintra büntette a bíróság. A megtört nőnek az elsőfokú ítélet alapján szintén börtönbe kellett volna mennie, de ezt másodfokon enyhítették. Hien édesanyja az utolsó szó jogán ezt mondta a tárgyaláson:

„Nem vagyok bűnöző. A férjem kifejezett kívánságára tettem meg azokat a dolgokat, amiket a bíróság a terhemre rótt… Egy családnak hittem magunkat, és szerettem, feltétel nélkül megbíztam a férjemben. Most már tudom, hiba volt, becsapott. A tíz éve húzódó per megviselte az egészségemet, és a magánéletem is zátonyra futott, mert kiderült, a férjem egy másik nővel él együtt…”

Nguyen Thanh Hien és édesanyja a Megasztár negyedik évadában (Fotó: Schumy Csaba)

Nguyen Thanh Hien és édesanyja a Megasztár negyedik évadában (Fotó: Schumy Csaba)

Mi történt a Megasztár egykori szereplőivel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top