nlc.hu
Sztárok

Elhunyt Kő Pál

Meghalt Kő Pál Kossuth-díjas szobrász

Kő Pál fia közölte a szomorú hírt.

80. életévében elhunyt Kő Pál Kossuth-díjas szobrász, egyben a nemzet művésze. A lesújtó hírt a fia, Kő Boldizsár osztotta meg a közösségi oldalán. A Munkácsy- és Prima Primissima-díjjal is kitüntetett művész néhány nappal 79. születésnapja után, hétfőre virradóra halt meg családja körében.

,,Drága Barátaink! Édesapa, Kő Pál, a legcsodálatosabb ember, az éjszaka áthajózott a túlvilágra egy sóhajtással. Vele voltunk, öleltük, szerettük, fogtuk a kezét. Méltósággal, mosollyal, énekkel élt az utolsó pillanatig, öröm volt a vele töltött idő. Köszönöm Édesapa, hogy fiad lehetek, a Jóisten öleljen, vigyázzon rád, a túlsó parton, ami a Mennyország, ahol találkozol most éppen Nagyikával, és Édesanyával! Köszönjük a sok biztatást, áldást és jó kívánságot, amiket az utóbbi időben küldtetek Apácskának, átadtuk neki, felolvastuk, és nagyon jól esett neki, nekünk!” – írja Kő Pál fia.

kő pál szobrász

Kő Pál (Fotó: MTI fotó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top