nlc.hu
Sztárok

Gyűjtögető sztárok

Barbie babák, vállfák, írógépek – 6 sztár, aki meglepő dolgokat gyűjt

Ki nem találnád, hogy ki az a híresség, akinek Barbie-gyűjteménye van! Rögtön eláruljuk!

Tom Hanks

Tom Hanks tavaly a New York Times-nak adott interjújában mesélt arról, hogy 19 éves kora óta írógépeket gyűjt. A színész gyűjteménye a nyilatkozat idején 120 darabból állt. Hozzátette ugyanakkor, hogy szeretné lassan felszámolni a gyűjteményt és csupán egyetlenegy modellt megtartani. A színész a régi típusú írógépek iránti vonzalmát azzal magyarázta, hogy szerinte azok a művészet és a mérnöki munka brilliáns kombinációi és ha valamit egy ilyen masinán legépelünk, az úgy néz ki, mint egy műalkotás.

Tom Hanks

Tom Hanks (Fotó: Michael Tran/FilmMagic)

Penelope Cruz

Penelope Cruz vállfákat gyűjt. A színésznőnek több mint 500 vállfája van már, azonban ezek között egyetlen kizárólag fémből készült darab sincs, azokat ugyanis nem kedveli. Hogy mindegyik vállfán lóg-e valamilyen ruhadarab is, vagy sem, arról nem nyilatkozott.

Penelope Cruz

Penelope Cruz (Fotó: Juan Naharro Gimenez/WireImage)

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino évekkel ezelőtt döntötte el, hogy szeretne gyűjteni valamit. Saját bevallása szerint először az ételhordó dobozok, majd a babák gyűjtése merült fel benne, ám ezeket nem találta elég szórakoztatónak. Végül társasjátékokat kezdett gyűjteni. A rendező gyűjteményében kitüntetett helyet fogalnak el a tévés és filmes témájú társasjátékok, melyek között jó néhány ritka, nehezen beszerezhető darab is akad.

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino (Fotó: Michael Kovac/Getty Images for Champagne Collet)

Angelia Jolie

Angelina Jolie még gyerekként, egy reneszánsz fesztiválon szeretett bele a tőrökbe, 11-12 éves volt, amikor az édesanyja vásárolt is neki néhány tőrt. A színésznő azóta is gyűjti a tőröket, mi több, erre a hobbira az egyik gyermeke, Maddox is rákapott. A kisfiú mindössze 7 éves volt, amikor Angelina és Brad Pitt még közösen elvitték őt egy szakboltba, hogy válasszon magának pár saját tőrt. 

Angelina Jolie

Angelina Jolie (Fotó: Tim P. Whitby/Getty Images)

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried szerint a taxidermia művészet, éppen ezért pedig ő kitömött állatokat gyűjt. Bár az élő állatokat is szereti, azonban úgy érzi, a kitömött példányokról sokkal egyszerűbb gondoskodni. A gyűjteménye egyes darabjainak még neveket is ad, egy kitömött törpelovat például Antoine-nak nevezett el. A baglyokat különösen kedveli, egy interjújában elárulta, hogy ezekből szeretne összegyűjteni egy egész parlamentre való mennyiséget.

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried (Fotó: Dominique Charriau/WireImage)

Johnny Depp

Johhny Depp-ről az egyik utolsó dolog, amit feltételeznénk, hogy Barbie babákat gyűjt, azonban mégis ezt teszi. A színész rengeteget barbizott a gyerekeivel, amikor kicsik voltak, és innen indult a gyűjtőszenvedélye is. Gyűjteménye elsősorban ritka, limitált kiadású Barbie babákból áll.

Johnny Depp

Johnny Depp (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Nem sztárok, de ők is meglepő dolgokat gyűjtenek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top