nlc.hu
Sztárok

Csodás fotók Kovács Katiról

Kovács Katin egyszerűen nem fog az idő – galéria

Ahogy Kovács Kati régi képeit nézegetjük, az fogalmazódik meg bennünk, hogy szinte semmit sem változott az énekesnő az évtizedek során.

Kovács Kati már 75 éves, de ez egy kicsit sem látszik rajta. A régi videóin és képein pont ugyanaz a mosoly, szép arc néz ránk vissza. Mindig bomlottak utána a férfiak, a Jászai Mari-díjas színész, Szarvas József is nemrég vallott neki szerelmet: „Már kisfiú koromban, kapálás közben is Katiról álmodoztam” – nyilatkozta a színművész.

Kovács Kati a szépségével, és természetesen a hangjával is elvarázsolta a rajongóit. Középiskolás korában vett részt az első Ki mit tud? versenyén, ahol megdöbbentő módon a zsűri nem fogadta jól átütő hangját. Erről így mesélt egy interjúban Kovács Kati:

„Soha nem akartam se énekesnő, se színésznő lenni, mindenbe csak úgy belecsöppentem. Mindig mindenhol énekeltem, de nem vettem észre. Soha nem tanított senki, volt, hogy hónapokig gyakoroltam magamtól egy témát, amit hallottam. Egyszer szólt az iskolaigazgató, hogy az évzárón én fogok énekelni.

Kovács Kati gyönyörű

Kovács Kati régen és manapság (Kép: Smagpix)

Aztán valaki benevezett a Ki mit tud?-ra, de kiestem, mert dzsesszes dalokat választottam, amivel nem igazán tudtak mit kezdeni. Azt mondták, inkább énekeljen szépen… A következőre anyukám nevezett be, azt már megnyertem. Kevés dologra emlékszem, de arra tisztán, hogy a kamerapróbán néma csend lett, amikor elkezdtem. Mindenki engem figyelt. Akkor jöttem rá, hogy van egy réteg, aki díjazza azt a fajta éneklést, amit csinálok. Jött is az első felkérés, Gyulai Gál János zeneszerzőtől a Táncdalfesztiválra, az volt a Nem leszek a játékszered. Onnan már egyenes út vezetett előre.”

Második próbálkozásra a Ki mit tud? hatalmas siker volt számára, még az Év hangja díjat is elnyerte. Azóta is töretlenül dolgozik, 2014-ben a Sziget Fesztiválon is fellépett, 2019-ben válogatáslemezt adott ki, sőt, még Christina Aguilera is feldolgozta az egyik slágerét. Kovács Kati az ehhez felhasznált dallal, az Add már, Uram az esőt!-tel 1972-ben megnyerte a Táncdalfesztivált. Hallgasd meg, mit alkotott belőle Aguilera!

Nézd meg Kovács Katit fiatalon!

Kovács Kati szép
Megnézem
Összes kép (6)

Még több régi kép!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top