nlc.hu
Sztárok

Sebestyén Balázs spirituális gondolatai

Sebestyén Balázs: „A bulvár számomra olyan, mint egy katasztrófafilm”

Sebestyén Balázs spirituális oldaláról mutatta meg magát nagysikerű Szigorúan bizalmas könyvében. A gondolataiból idézünk.

Sebestyén Balázs 2008-ban megjelent Szigorúan bizalmas című könyvétől azt várták volna az olvasók, hogy kiteregeti a celebvilág titkait, ám helyette egy spirituális könyvet kapunk amellett, hogy persze a műsorok készítéséről is mesél benne bőven.

Amikor az nlc. interjúban kérdezte Sebestyén Balázst a könyv apropóján, hogy mit jelentett számára a Szigorúan bizalmas megírása, így válaszolt:

„(…) nyilván az ember a bulvárban nem mindig tud olyan témákról beszélni (vagyis csak a rádióban tud), amik érdeklik, a könyv pedig egy jó lehetőség arra, hogy az ember leírjon vagy kiírjon magából olyan dolgokat, amik foglalkoztatják. Egyébként szeretném majd folytatni, de egy könyv elkészítése elég nagy munka, és jelenleg sok tévés és rádiós feladatom van. De ez egy jó fórum volt azon oldalam megismertetésére, amire, mondjuk, a televízióban nem volt lehetőségem.”

10 gondolat Sebestyén Balázs könyvéből

Hogy bemutassuk Sebestyén Balázs spirituális oldalát, válogattunk 10 idézetet a könyvéből, melyek bármikor megállnák a helyüket egy motivációs oldalon is.

„A bulvár számomra olyan, mint egy katasztrófafilm: csak akkor szórakoztató, ha nem vagyok benne.”

(…) az elme valójában csak egy mentális zajgép: s ha elhallgat, felszínre bukkan a lélek.

„A gondolat csupán egy formátlan, zabolátlan erő. Olyan, mint a szél. Csak akkor hajt előre, ha vitorlát tartunk elé.”

Sebestyén Balázs spiriutális oldalát mutatta meg

Sebestyén Balázs a Nyerő páros című műsorban (Kép: Smagpix)

„(…) nem az a fontos, mit tagadunk meg magunktól, hanem az, hogy ezt miért tesszük. Ha ugyanis olyasmi a cél, amitől jobbak, szerethetőbbek leszünk, akkor a veszteség groteszk módon nem ellop valamit, hanem ellenkezőleg: általa teljesedünk ki igazán.”

A felvállalt nehézségek nemesebbé tesznek, míg a tunyaságban töltött évek csupán elbutítanak.

„Sokan félnek az egyedülléttől. Egyszerűen rettegnek attól, hogy magukban legyenek. Ezért kell melléjük mindig valaki. Azt hiszik, társra vágynak, holott csupán a visszajelzések miatt van szükségük a másik emberre. Valójában eszközként használják a partnerüket. Olyan tükörként, amelynek mindig azt kell sugároznia, hogy ők a legszebbek, a legokosabbak és a legügyesebbek. Amint eltűnik a tükör, egyedül maradnak, és megszűnnek a visszajelzések. Hirtelen úgy érzik, mintha – nincs rá jobb szó – elhalványodnának! Borzalmas érzés lehet, hiszen ettől azonnal felszínre bukkan az önszeretet hiánya.”

„Bármilyen furcsán hangzik, te sem tudsz csalódni valaki másban, csakis saját magadban! A másik iránt érzett haragod kivetített érzelem. Mindaz, amit magadról gondolsz. Az ember ilyenkor magában csalódik, mert úgy gondolja, nem volt elég, amit adott.”

Én azonban mélyen hiszek abban, hogy tanulni, fejlődni születünk a Földre, és nem is csupán egyszer, hiszen a tanulás időigényes folyamat. A lelki fejlődéshez nehézségekre, kihívásokra is szükség van.

„Izgalmas az élet, mert semmit sem lehet benne biztosra venni. Van, aki ettől rengeteget szenved. Sokszor voltam már olyan helyzetben, amikor teljesen reménytelennek tűnt az egész, mégis valahogy jöttek a megoldások, csak tenni kellett érte. És nem elkámpicsorodni.”

„Sok karriertörténet visszatérő eleme a sorsot jó irányba térítő véletlen, de erre alapozni nem lehet. Hasonló a helyzet a váltás képességével is. Hiszen aki a már elért egzisztenciáját féltve nem mer belevágni semmi újba, ugyanolyan tehetetlen, mint az eleve tétlenségbe süppedők.”

Könyvek és sztárok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top