„A gyomrom egy hétig nem jött rendbe” – koronavírus-tesztet csináltatott a dumaszínházas Kovács András Péter

Mona | 2020. Augusztus 15.
Egy komoly hasmenéssel kezdődött minden Kovács András Péternél, koronavírus-teszt lett a vége. Közösségi oldalán számolt be egészségi állapotáról a magyar humorista.

Koronavírus-tesztet csináltatott a dumaszínházas Kovács András Péter (KAP), mivel egy hét alatt sem jött rendbe a gyomra, s már a COVID-ra gyanakodott. A magyar humorista a közösségi oldalán mesélte el tüneteit, félelmeit és a koronavírus-tesztje eredményét. 

Koronavírus-fertőzésre gyanakodott Kovács András Péter – MTVA Fotó: Zih Zsolt

Múlt hét elején hajnalban hasmenésre ébredtem. Valami rosszat ettem, gondoltam. De nem. A hasmenés 12 órán át tartott. Délután már tudtam, hogy nem kaja, hanem valami vírus. Levert voltam. Lázam nem volt. Nem jártam külföldön, nem érintkeztem olyannal, akiről azóta kiderült volna, hogy koronavírusos. Felléptem szabadtéren, és utána fényképezkedtek velem, álltam sorban büfében, fürödtem a Balcsiban – éltem és dolgoztam, ahogy mások” – írta posztjában Kovács András Péter, akinek az orvosa azt tanácsolta, hogy várjon még pár napot a koronavírus-vérteszttel. 

Figyeltem a tüneteimet. mértem a testhőmet. A gyomrom egy hétig nem jött rendbe. Délutánra minden nap elfáradtam. Hőemelkedésem sose volt. Közben győzködtem magam, hogy ez nem az, miért lenne az, én aztán nem leszek az az ember, aki egyet köhint, és máris beparázik, óvatos vagyok, de nem hipochonder, hasmenést bármilyen vírus tud okozni, sőt. Valószínűleg rossz helyen kortyoltam bele a Balatonba. És közben elmentem fellépni. Találkoztam a nagyival. Forgattunk a Dumaszínházas kollégákkal. Fotózást szervezett a Comedy Central. Nekik nem szóltam a dologról semmit, hiszen még magamat is lebeszéltem róla, nem akartam fölösleges pánikot kelteni, miért is. Így telt el egy hét. Ezen a héten – az első hascsikarás után 10 nappal – csináltam vértesztet. Nagyon hosszú volt az a negyed óra, mire megjelent a csík a teszten” – vallotta be a karanténdalt készítő humorista, aki a teszteredményre várva átgondolta az elmúlt hetét: “Hány emberrel találkoztam. Kik álltak a Balcsin a büféhez a sorban előttem és utánam. Hogyan fogtam kezet a nagypapával, és adtam puszit a nagymamának. Kikkel fényképezkedtem fellépés után, és kikkel érintkeztem korábban, akiktől elkaphattam. Kiket fogok értesíteni, és milyen láncolatok indulhattak el belőlem, pont belőlem“.

Aztán a teszten megjelent a csík. (…) Szlávik doktor megerősítette, hogy negatív vagyok. Nincs és nem is volt fertőzésem. A történet tanulsága számomra: bár próbáltam győzködni magam, hogy egy kis vírusos hasmenés és láz nélküli levertség még nem COVID, ahogy két köhintés sem az, őszintén szólva nem sikerült meggyőznöm magam. Amíg a teszt el nem készült, végig volt némi bűntudatom, ahányszor emberek közé mentem” – árulta el Kovács András Péter kiposztolva a koronavírus-tesztje eredményét.

Celebek, akik elkapták a koronavírust:

Exit mobile version