nlc.hu
Sztárok

Farkasházi Réka önbizalomhiányából sok gondja volt

Farkasházi Réka: „Lehet, hogy előrébb jutottam volna, ha tudom, hogy milyen adottságaim vannak”

Büszkén vállalja a korát Farkasházi Réka, akinek hosszú évekbe telt, mire megtanulta, hogyan legyen elégedett és boldog.

Farkasházi Rékát fiatalon ismerte meg az ország, 21 évesen került a Barátok köztbe, ahol saját megfogalmazása szerint sokat gyepálták, és ezt ő inkább pozitívan értékelte, mert tudta: teher alatt nő a pálma. Máig hálás mindenért, amit tanult. 

„Nem vettek fel a színművészetire, ami nekem nagyon fáj még ma is. Ez egy bélyeg, amit magammal vittem. Aztán a szappanoperával még egy bélyeget szereztem. Pedig ez volt az az első szappanopera akkoriban, amelyet több millióan néztek, és ez a siker fokmérője is volt, ebben pedig nekem nagy szerepem volt, hiszen nyolc évig játszottam benne” – mesélte a színésznő Péterfi Judit Tükör című műsorában. 

Farkasházi Réka és Péterfi Judit a Tükör című műsor forgatásán

Farkasházi Réka és Péterfi Judit a Tükör című műsor forgatásán

Réka büszkén kimondja, hogy 43 éves és háromgyerekes anyukaként vállalja a ráncait is, de hosszú út vezetett odáig, hogy megszeresse magát. Drasztikus beavatkozások helyett más módszert választott.

„Ha én mondjuk látom magam 18-20 évesen, amikor az első filmemet forgattam, vagy amikor a Barátok köztbe bekerültem, ha tudom, hogy milyen adottságaim vannak, akkor lett volna önbizalmam. Lehet, hogy előrébb jutottam volna. (…) Én ezzel nagyon sokat küzdöttem. Egy színészbüfébe nem mertem bemenni, annyira gátlásos voltam. Nagyon sokat kellett dolgoznom magamon. Jártam terápiára, mert azt éreztem, hogy olyan fokú önértékelési problémáim voltak, amelyek rossz hatással voltak a munkámra, a magánéletemre. Szembe kellett néznem magammal, hogy szeretni tudjam magam.”

Farkasházi Réka az önértékelési problémáiról mesélt a Tükör felvételén

Farkasházi Réka az önértékelési problémáiról mesélt a Tükör felvételén

Réka egy hosszú folyamaton, önfejlesztésen ment keresztül, ami akkor érett be igazán, amikor kislánya, Tamara megfogant. Ő így teljesedett ki nőként. Szerinte nem tartozik a trendi sztárok közé, és sokkal többre értékeli a valóságot a megtervezett közösségi felületekből áradó tartalomnál.

„Muszáj lenne a valóságot is látni, mert beteggé teszi a társadalmat ez a túlidealizált kép, amit sokan mutatnak. Óriási a felelőssége az ismert embereknek. Fontos, hogy mit mutatnak magukból, és mit kommunikálnak a közvéleménynek, mert frusztráló egy hétköznapi ember számára a sok tökéletes celebet látni.”

Arról, hogy miért nevezték karrieristának, és hogyan találta meg az egyensúlyt az életében, arról a Tükör című sorozatban bővebben beszél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top