nlc.hu
Sztárok

Meghalt Veréb Krisztián

Motorbalesetben meghalt Veréb Krisztián olimpiai bronzérmes kajakozó

Szombaton motorbalesetben elhunyt a 43 éves Veréb Krisztián olimpikon.

Dominikán szenvedett halálos motorbalesetet Veréb Krisztián – közölte a Magyar Olimpiai Bizottság.  Az olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes kajakozó 43 éves volt.

Veréb Krisztián 1977. július 27-én született, gyermekkora Diósgyőrhöz, Miskolchoz kötődik. A DVTK-ban kezdett kajakozni a szöuli olimpia után, kiemelkedő sporteredményeit a Csepel SC színeiben jegyzi. 2001 és 2006 között a Budapesti Honvéd kajakozója, de az athéni játékokra – a derekával bajlódott – nem jutott ki.

Sydney, 2000. szeptember 30.Veréb Krisztián (b) és Bártfai Krisztián, a férfi kajak párosok 1000 méteres távjának harmadik helyezettjei mutatják bronzérmüket az eredményhirdetésen a XXVII. nyári olimpián.MTI Fotó: Földi Imre

Sydney, 2000. szeptember 30. Veréb Krisztián (b) és Bártfai Krisztián, a férfi kajak párosok 1000 méteres távjának harmadik helyezettjei mutatják bronzérmüket az eredményhirdetésen a XXVII. nyári olimpián (Fotó: MTI / Földi Imre)

Legnagyobb sikereként 2000-ben a kajak párosok 1000 méteres versenyszámában Bártfai Krisztiánnal bronzérmet nyert az olimpián. Ötkarikás sikere mellett kétszer állhatott a világbajnoki második és harmadik fokán is. Vb-ezüstöt a négyes tagjaként is sorol. Kontinensviadalokon háromszor lett második, három világkupa-győzelmet is számlál.

Veréb Krisztiánt a Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti, egyben együttérzését fejezi a családjának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top